'PAZARCIYI KANDIRMAYALIM'

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Yusuf Öztürk, “Pazarcılarda basit usulde vergiyi devlet kaldırdı. Bazı adaylar gibi ‘Basit usulde vergiyi geri getireceğiz’ diye akıldan izandan uzak vaatlerde bulunamayız. Kimse kimseyi kandırmasın” dedi

'PAZARCIYI KANDIRMAYALIM'

 Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Yusuf Öztürk, yaklaşan olağanüstü kongre öncesi bazı başkan adaylarının pazarcıyı aldatmaya yönelik vaatlerini yerden yere vurdu. Yusuf Öztürk, “Pazarcılarda basit usulde vergiyi Bakanlar Kurulu kararıyla devlet kaldırdı. Bir kısım adaylar gibi ‘Basit usulde vergiyi geri getireceğiz’ diye akıldan izandan uzak vaatlerde bulunamayız. Kimse kimseyi kandırmasın. Bütünşehir Yasası’yla esnafımız büyük esnaf statüsüne geçince basit usul yerine defter tutulan gerçek usule tabii oldu. Bunun çözümü için oda yönetimi olarak yoğun çaba harcıyoruz” dedi. 

banner111
PAZARCI İSTİSMAR EDİLMESİN

Yusuf Öztürk “Biz basit usuldeki vergiler kaldırılmasın diye federasyon ve bakanlık nezdinde başvurular yaptık. Federasyon da Hükümet’le görüşerek devreye girdi. Şu anda tüm esnaf gerçek usule tabidir. Basit usulde vergiyi geri getireceği vaadinde bulunan, uyanıklığı kendinden menkul bazı adayların seçim vaatlerine kanmayalım. Bunlar gerçek dışı vaatlerdir. Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok. Kimsenin pazarcının duygularını istismar etmeye de hakkı yok. Biraz gerçekçi olalım. Vaatlerde ayağımız yere bassın. Basit usulü tekrar geri getirmek Hükümet’in elindedir. Ben Yusuf Öztürk olarak basit usulde verginin geri getirilmesi için çalışıyorum ve çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83