Polis şehitliğinde duygusal anlar

10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla polis şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Polis şehitliğinde duygusal anlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı polis şehitliğinde düzenlenen törene, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AEOB) Başkanı Adlıhan Dere, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, şube müdürleri, polisler ve şehit polislerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 3 el saygı atışında bulunuldu. Uzunkaya’nın şehitlik defterini imzaladıktan sonra konuşmasında 172 yıllık tarihinin her sayfasını şan şeref ve kahramanlık destanlarıyla süsleyen ve bugün de aynı yüksek vatanseverlik ruhu ve heyecanıyla ülkenin 4 bir yanında gelecek nesillerin gururla okuyacağı yeni destanlar yazan Türk Polis Teşkilatı’nın bir mensubu olmaktan onur duyduğunu söyledi.

"Mezarlara karanfil"

Uzunkaya şu düşünceleri paylaştı: “Aziz milletin huzur ve güvenliği ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şanlı tarihimizdeki binlerce örnekte olduğu gibi daha dün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında da en değerli varlıklarınız olan canlarınızı feda ettiniz.Vatan sevgisinin, millet sevdasının ne kadar kutsal ve değerli ve yüksek bedelli olduğunu öğrettiniz. Bu anlamı büyük ve bedeli yüksek öğretiniz doğrultusunda gücünü yasalardan, desteğini daima hizmetinde olduğu milletinden alan Türk Polis Teşkilatının nöbetini tutan bizler aynı vatanseverlikle, aynı vazife aşkıyla, aynı inançla emanet aldığımız bu kutsal hizmet bayrağını, bugün olduğu gibi yarında, bu güzel vatan toprağını kanlarımızı sulamak pahasına elden ele yükselterek daha ileriye taşıma azim ve kararlılığı içindeyiz. Tüm şehitlerimizi, gazilerimizi malul ve emeklilerimizi rahmet ve şükranla, saygıyla anıyorum.”

Yapılan duanın ardından Uzunkaya ve protokol şehit polislerin mezarların karanfil bıraktı. Çok sayıda polis de şehit polislerin mezarına karanfil bırakıp,dua etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83