Ruhsata aykırı cezaya savunma

Ruhsata aykırı cezaya savunma
Ruhsata aykırı işlemler yaptığı gerekçesi ile 2 milyon lira cezai işlem uygulanan Maritur A.Ş’ye ait otelin yetkilileri, "Herşey usulüne uygun yapıldı" dedi

Payallar Mahallesi'nde bulunan, Maritur'a ait otelin inşaatında ruhsata aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle Alanya Belediyesi tarafından 2 milyon TL cezai işlem uygulanmıştı. Maritur'a ait otelin yetkilileri yaşanan duruma karşı açıklama da bulunarak, tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu söyledi.

'HER ZAMAN KURAL DIŞI İŞLEMDEN UZAK DURDUK'

Açıklamada, "Şirketimiz, turizm alanında yatırımlar yaparak gerek iş gücü oluşturmak gerekse de yerli/yabancı turist misafir etmek sureti ile ülke ekonomisine katkılar sunan bir firmadır. Kuruluşundan bu güne kadar, daima yasalara uygun hareket etmiş ve her türlü kural dışı iş ve işlemlerden her zaman uzak durmuştur.

'GEREKLİ İZİNLER ALINARAK İNŞAATA BAŞLANILDI'

Söz konusu yatırımımız, yine ülkeye ciddi katma değer oluşturacak, istihdam yaratacak bir otel yapımına ilişkindir. Bahse konu otel inşaatına ilişkin işlemler, idari mercilerden gerekli izinler alınarak başlamış olup ruhsata da bağlanmıştır.

'BELEDİYENİN GÖZETİMİNDE BAŞLADI'

İnşaatın başladığı zaman diliminde, Kültür ve Turizm Bakanlığından, ÇED raporu için geçecek sürede zaman kaybetmemek için, Alanya Belediyesinin de gözetiminde 3 yıldızlı otel inşaatı olarak başlanmasına karşın ÇED raporunun gelmesini müteakip ilgili bakanlıktan 5 yıldız sınıfı ve 158 oda kapasiteli Turizm Yatırım Belgesi alınmış ve devamında Belediye’den tadilat projesi onay talebinde bulunulmuştur.

'TAMAMI BİTEN İNŞAAT MÜHÜRLENDİ'

Ancak yasalar çerçevesinde talep ettiğimiz tadilat projesi onay talebimize ilgili belediyeden olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmemesi yanında sebebini anlayamadığımız bir şekilde nerede ise tamamı bitmiş olan otel inşaatımız belediye görevlilerince mühürlenmiş ve akabinde belediye encümenince idari para cezaları tahakkuk ettirilmiştir.

'BELEDİYENİN BİLGİSİ VARDI'

Otel inşaatımızla ilgili tüm süreçler belediyenin gözetimi ve denetiminde icra edilmiştir. Eksiklik olduğu bildirilen hususlar, yapım tarihi itibari ile belediyenin bilgisi dahilinde gerçekleştirilmiştir. Esas itibari ile hukuka aykırı herhangi bir işlem tesis edilmemiştir. Buna karşın, şirketimizin, talep etmiş olduğu tadilat projesi onayı talebine herhangi bir yanıt verilmemesi de tarafımızca manidar bulunmuştur. Sonuç itibari ile; haksız ve hukuka aykırı bir şekilde icra edilen inşaat durdurma ve idari para cezası tahakkuk ettirme ile ilgili yasal girişimlerimizi başlattığımızı, yargının vereceği karara saygılı olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 20:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83