Şahin'in o projesine Başbakan onay verdi

Güzelbağ İmalatçı Sanayi Sitesi için Başbakan Binali Yıldırım'dan onay geldi.

Şahin'in o projesine Başbakan onay verdi
Alanya Belediyesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın müşterek olarak üzerinde çalıştığı Güzelbağ İmalatçılar Küçük Sanayi Sitesi Projesi geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve projenin yer tahsisi için proje Başbakan Binali Yıldırım önüne koyulmuştu.

Alanya'nın beklediği o müjdeli haber bugün geldi. Başbakan Binali Yıldırım yer tahsisi için onayı verdi. Onayla birlikta 280 hektarlık hazine arazisi bu proje için aLTSO'ya tahsis edilmiş oldu. Mehmet Şahin'in Alanya'nın sabırsızlıkla beklediği projesi de mutlu sona bir adım daha yaklaşmış oldu.

Şahin'in projenin onaylanması ile ilgili bir basın toplantısı yapması bekleniyor.

PROJE NE GETİRİYOR?

Alanya'nın hem turizmine zarar vermemek hem de dağınık bulunan mobilya, mermer ve benzeri gibi imalatçı firmaları tek çatı altında toplamak için Güzelbağ beldesinde 280 hektar sanayi sitesi yapılacak. 

ALTSO Başkanı Şahin, belirlenen 280 hektar alanın sanayi sitesi maksatlı imar planının yapılmış olmasının önemine dikkat çekmişti. İmalata yönelik sanayi işletmelerinin planlanmış alanlarda hizmet vermesi gerektiğini belirten Şahin, bunun sonucu olarak sektörün daha fazla gelişim göstereceğini ve şehrin nefes alacağını vurguladı. Alanya'nın her geçen gün büyüyerek geliştiğine dikkat çeken Şahin, buna paralel olarak şehrin ihtiyaçlarının da arttığını işaret etti. İlçe merkezinde bulunan sanayi sitesi içinde yer alan imalatçı işletmelerin çeşitli sebeplerden dolayı işlerini büyütemediğini dile getiren Şahin, işletmelerin sürekli yer değiştirmek zorunda kaldığını ve maddi kayıplara uğradığını söyledi. Güzelbağ'da belirlenen arazinin hem turizme bırakın zarar vermeyi, destek olacak bir coğrafya içinde yer aldığını belirten Şahin belirlenen arazi ayrıca büyümeye ve gelişmeye açık bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını kaydetti. Şahin, "Burası belki kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede değerlendirmek gerektiği kanaatindeyiz. Yakın zamanda Alanya merkez ve birçok şehirle bağlantı yolları yapılması planlanan arazi, Alanya'nın ekonomisine katkı yapabileceği gibi Güzelbağ Beldesi'nin de kalkınmasında büyük rol oynayabilir. Ayrıca Güzelbağ Belediye Başkanı Sayın Kula'da bu projenin gerçekleşmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır. Burasının alt yapı ve enerji sorunları çözülürse sanayi sitesi için eşi bulunmaz bir yer haline gelecektir. Biz başta siyasiler olmak üzere şehrimizi yönetenlerin de desteğini alarak bu çalışmayı hızlandırmak istiyoruz." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 09:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83