SATRANÇ'TA KIYASIYA MÜCADELE

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ''Erdemli Nesil'' Satranç Turnuvası’na katıldı.

SATRANÇ'TA KIYASIYA MÜCADELE
Alanya Kaymakamlığı'nın himayesinde Alanya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce Türkiye Satranç Federasyonu Antalya Şubesi ve Alanya Satranç İlçe Temsilciliği ile birlikte organize edilen ''Erdemli Nesil'' Satranç Turnuvası, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) sponsorluğunda gerçekleşti. Erdemli Nesil Satranç Turnuvası'na satranç severler, öğrenciler ve öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “SATRANÇ, İNSAN HAYATININ YANSIMASI OLARAK ORTAYA ÇIKAN BİR ZEKÂ OYUNU”

''Erdemli Nesil'' Satranç Turnuvası ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Satranç, insan hayatının yansıması olarak ortaya çıkan bir zekâ oyunu. Satrancın daha gelişmesi, yaygınlaşması ve özellikle çocuk yaşta buna başlanılması çok önemli. Bu sebeple ''Erdemli Nesil'' Satranç Turnuvası düzenliyoruz. Çocuklarımıza satrancı sevdirmek için çabalarımız artacak. Alanya'da satranca ivme kazandırmak ve geliştirmek adına her ay turnuva düzenleyeceğiz. Geçen yıla göre satrançta % 100 büyüme kat ettik. Bu işte görev alan herkese teşekkür ediyorum'' dedi

ŞAMPİYONUN ÖDÜLÜ KAYMAKAM TANRISEVEN'DEN

Kaymakam Tanrıseven'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 7-8-9 yaş kategorisinde birinci olan erkeklerde Mehmet Efe Yılmaz ve kızlarda Ela Protel ödüllerini Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven tarafından aldılar. 7-8-9 yaş kategorisinde 2. ve 3. olan kız ve erkeklerin ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ verdi. Erdemli Nesil Satranç Turnuvası’nda ilk 10’a girenlere kitap hediye edildi.

ŞAİR'DEN KAYMAKAM TANRISEVEN'E KİTAP 

Ödül töreninin ardından aslen Adana doğumlu olan ve uzun süre Almanya'nın Duisburg kentinde yaşadıktan sonra Alanya'ya yerleşen Nil Protel adlı vatandaş, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e kendi yazmış olduğu ''Miş'' adlı şiir kitabını takdim etti.

Kaymakam Tanrıseven, Nil Protel'e kitaptan dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Alanya Gençlik Merkezi’nde yapılan turnuvaya Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Türkiye Satranç Federasyonu Alanya İlçe Temsilcisi Uğur Öztürk, çok sayıda satranç sever, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83