Şehidin babası ve 15 Temmuz gazisi ALKÜ’deydi

Mardin’de görevi sırasında şehit edilen eski Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk ve 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan ALKÜ'deydi

Şehidin babası ve 15 Temmuz gazisi ALKÜ’deydi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda, Mardin’de görevi sırasında şehit edilen eski Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk ve 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan öğrencilerle bir araya geldi.

“DAĞA GİDEN KAYNAKLARI DURDURDUĞU İÇİN ŞEHİT EDİLDİ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına saygı duruşu ve akabinde söylenen İstiklal Marşı’nın ardından program tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.Şehit Kaymakam’ın babası Mehmet Safitürk oğlu hakkında gelen bir soru üzerine, “Hangi anne babaya sorarsanız evladından daha iyi bir evlat yoktur. Benim yavrum 7’inci çocuğumdu. Rahmetli oğlum bize diyordu ki, “Ben çok yaşamayacağım”. Fakat en küçük çocuğumuz olduğu için onun böyle bir şey yaşayacağı hiç aklımıza gelmiyordu. Oğlumun okul hayatında olsun, arkadaşlarıyla uyumu olsun hiçbir konuda hiçbir şikayet almadım. Görevi ve öğrenciliği sırasında bizimle çok kalamadı. Yanımıza geldiği zamanlarda kahvaltı sofrasında bile ders çalışırdı. Kendini çok iyi yetiştirmişti. Oğlum öğrenciliği sırasında da görevi sırasında da görevine sadık biriydi, zaten şehadetine sebep de görevine sadık olmasından gelir. Çünkü oğlum hırsızlarla işbirliği yapmadığı için, kayyumda dağa ayrılan kaynakları durduğu için şehit edildi” diye konuştu.


O GECE ÖLMEYİ GÖZE ALDI

Asım Safitürk’ün ardından sahneye çıkan 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını öğrencilere anlattı. 15 Temmuz akşamı Ankara’dan gelen misafirleri ile evde otururken darbe girişimi olduğunu öğrenen Metin Doğan, misafirleri ve kardeşi sokağa çıkmasına engel olmak istese de onları dinlemedi. Tüm itirazlara rağmen hemen sokağa çıkan ve en kritik noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı önüne gitmek için taksi arayan Doğan, yoldan geçen bir motosikletliyi durdurdu. Doğan bu dakikalarda yaşadıklarını şöyle anlattı: “Motosikletli kişiye, 'Allah rızası için beni havaalanına götürür müsün?' dedim. Gözlerimden ne kadar çok gitmek istediğimi anlayınca bunu kabul etti. Yüzünü bile tam görmedim. O kişiye, 'Bak kardeş seni tedirgin etmemek için söylemedim ancak belki de bu gece öleceğim. Bu paraya ihtiyacım yok. Al kendine benzin parası yap' dedim. Tüm ısrarlarıma rağmen kabul etmedi. Ona dualar ederek vedalaştım ve havaalanının girişinde tankları ve askerleri gördüm.”

“SİZ KİMİN ASKERLERİSİNİZ?”

Doğan, Atatürk Havalimanı önüne geldiğinde mermi sesleri duyduğunu ve uzakta telsizli kişiler gördüğünü ifade ederek, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz ’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Bende tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu” diye konuştu.

Olaylar sırasında ölüm anının geldiğini hissettiğini dile getiren Doğan, "O ölüm anını yaşamak için bekledim. Çünkü beni sürekli uyarıyorlardı ve aksi takdirde ateş edeceklerini söylüyorlardı. Tüm hareketimin 5-10 dakika arasında gerçekleştiğini düşünüyorum. Eğer darbeciler başarıya ulaşacak olsalardı, ölmeyi ve o anı görmemeyi çok isterdim. O zaman kendimi mutlu hissedecektim. Tank üzerimden geçseydi 240 kişi gibi şehit olacaktım." şeklinde konuştu.

banner111

Programın ardından 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan, ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın düzenlediği kitap okuma etkinliğine katıldı. Etkinliğe,öğrenciler ve Alanya Kızılay Şubesi de katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83