Şehit Üsteğmen Usta’nın adı Gençlik Merkezi’nde yaşayacak

Antalya Döşemealtı Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşaatı bitme aşamasına gelen Gençlik Merkezi’ne Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın ismi verilecek.

Şehit Üsteğmen Usta’nın adı Gençlik Merkezi’nde yaşayacak
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatında’ şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın ismi, Döşemealtı’nın ilk Gençlik Merkezine verilmesi için çalışma başlatıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin ilk Gençlik Merkezi’ne Antalya’da görev yapan ve Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü tarafından şehit edilen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın isminin verileceğini, konunun Döşemealtı Belediyesinin Şubat ayında gerçekleştirilecek Olağan Meclis Toplantısında gündeme getireceğini söyledi.
Vatanı, milleti ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerin anısını yaşatmanın önemine vurgu yapan Genç, "İlçemizin birçok caddesinde, parkında ve kamusal alanda şehitlerimizin ismi yaşatılmaktadır. Ben de Antalya’da görev yapmış aynı zamanda eşi de Serik’de öğretmen olan şehidimizin adının ilçemizin ilk Gençlik Merkezi’nde yaşatılmasının anlamlı ve özel olacağını düşünüyorum. Bunun için Şubat ayı Meclis Toplantısında meclis üyelerimizin de desteğiyle bu kararı çıkartarak uygulamak istiyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet milletimize ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Yaklaşık 6 dönüm üzerine kurulu Gençlik Merkezinde, yarı olimpik açık-kapalı yüzme havuzu, toplantı salonları, derslikler, soyunma odaları, sanat atölyeleri, gençlik lokali, idari ofisler ve otopark yer alıyor. Gençlik Merkez’nin hemen yan tarafındaki futbol sahasında da yıllar önce şehit olan bölge sakinlerinden Tevfik Cebeci’nin ismi yaşatılıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83