Seralar, kuluçkaya yatan kuşlara da yuva oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, yavrulama dönemine giren kuşlar seralarda yuva yapıyor. Her yıl aynı dönemde seraları mesken edinen kuşlar yavrularını uçabilecek duruma gelinceye kadar burada büyütüyor. Seralardaki yuvalar, çiftçiler tarafından da özenle korunuyor

Seralar, kuluçkaya yatan kuşlara da yuva oldu

Örtü altı sebze üretiminin merkezlerinden Kumluca’da yavrulama dönemi gelen kuşlar, seralara girerek yuva yapıyor. Seralarda yaptıkları yuvalarda kuluçkaya yatan kuşlar, 21 gün sonra civciv çıkarıyor. Yavruların uçma yeteneğini kazanıncaya kadar seralarda kalan yavruları ve anneleri daha sonra seralardan ayrılıyor. Kuşların yuva yaptığını gören sera sahipleri yumurtaların bozulmaması ve yavruların zarar görmemesi için daha dikkatli hareket ediyor. Seralara su verirken yuvaların bulunduğu bölümlerin ıslanmasına dikkat ediyorlar.

banner111

Serasının içine kuşlar tarafından yuva yaptığını gördükten sonra serasının içinde daha dikkatli işçilik yapan İrfan Oktay, "Kuşların yuva yaptığını 15 gün önce gördük. Hemen koruma altına aldım. Yavrular üşümesin veya yumurtalar bozulması diye sebzelerin suyunu az verdim. Çünkü bunlar artık bir canlıydı. Seraların içi dışarıdan daha güvenli olduğu için yılanda, yırtıcı kuşlardan korunmak için buraya yuva yapıyorlar. Her sene yuva yapıyorlar. Geçen 3 tane yavru vardı. Bu yıl 6 tane misafirimiz oldu. Zirai ilaç bakımından bu kuşlar da burada yaşayabiliyor. Zaten arılar da çalışıyor. Sebzelerimizi güvenle yiyebilirisiniz. Zehir diye bir şey yok yani. Kuşlar en güvenli yer olduğu için gelip yuvayı burada yapıyorlar. Her yıl gelip seralarımıza yuvalarını yapıp yavrularını büyütüp uçup gidiyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 10:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83