"Sorun ASAT'ta değil, Büyükşehir yasasında!"

CHP'li Erkan Demirci Alanya'da yaşanan baskınların sebebini Büyükşehir Yasası'na bağladı.

"Sorun ASAT'ta değil, Büyükşehir yasasında!"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, Alanya'daki su baskınlarının sebebi olarak Büyükşehir Yasası'nı gösterdi. 

Demirci'nin konuyla ilgili düşünceleri şu şekilde:

"Bugün pazar olmasına rağmen tüm ASAT Alanya çalışanları ellerinden geldiğince çalıştılar ama 80 km'lik sahil bandında gerek araç, gerekse personel yetersizliği nedeniyle yetemediler.
Asat Genel Müdürü'nden, işçisine kadar kimseyi suçlamıyorum. Sadece yasayı güncellemeden, bu haliyle çıkaranları eleştiriyorum.Defalarca söyledim yine söylüyorum. Bu kadar geniş bir coğrafyada bu yasayla 140 km öteden 300.000 kişilik bir şehir yönetilemez.
Sorun büyükşehir yasasında ama sorumluluk ASAT'ta!!
Madem kimseyi dinlemeyip, yasayı çıkardınız gereğini de yapmak zorundasınız.
Altyapı tesislerinin yapımı, bakımı, dere ıslahı, taşkın önlemleri, yeni menfezlerin yapımı, yeni kanalizasyon şebekelerinin yapımı, yetersiz olanların yenilenmesi, vb. tüm alt yapı hizmetleri büyükşehir yasasına göre tüm cadde ve sokaklarda büyükşehir belediyesi ve bağlı müdürlüğü ASAT'a ait.
Bugün öğleden sonra Tosmur ve Oba'da olan biteni görmek için gezindim ve pek çok şeyi gözümle gördüm. Neler mi gördüm? 
Yağmur sularının da karışmasıyla kanalizasyon şebekesi yetersiz kalmış, menfez ve borularda oluşan tıkanıklıklar nedeniyle pis sular zemin katlardaki evlerin banyolarından wc'lerinden fışkırmış. Yağmur suyu menfezleri dolmuş, taşmış. Dükkanları, bodrumları, evlerin bahçelerini su basmış. Yollar dere olmuş, bahçeler göl. Insanlar biçare, kendi imkanlarıyla evlerinden su boşaltıyorlar, yağmur yağmasın diye Allah'a dua ediyorlar.
(Bugün zarar gören herkese geçmiş olsun, Allah daha kötüsünden esirgesin)
Tekrar söylüyorum: 
Bu yasa bu haliyle devam edemez. Belde belediyeleri ve köyler yeniden kurulmalı, Köy ve beldeler dahil imar, ulaşım, altyapı, bütçe konularında yetki ilçe belediyelerinde olmalı, rutin belediyecilik hizmetleri ise belde belediyelerince verilmeli.
Yoksa biz daha çok çekeriz."

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83