“Soykırımın bedelini katil Ermenistan bir gün ödeyecek!”

Ülkü Ocakları Alanya İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Demirağ bugün binlerce insanın katledildiği Hocalı Katliamı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“Soykırımın bedelini katil Ermenistan bir gün ödeyecek!”

26 Şubat 1992 günü; Karabağ Savaşı sırasında, Hocalı Kasabası’nda Azerbaycan Türkü sivillere, Ermeni kuvvetlerce bir soykırım uygulanmasıyla ilgili basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Alanya İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Demirağ “Bugün Türk Tarihi’nin en kara, en yaslı günlerinden birinin acısını tekrar yaşamaktayız. 26 Şubat 1992 günü; Karabağ Savaşı sırasında, Hocalı Kasabası’nda Azerbaycan Türkü sivillere, Ermeni kuvvetlerce bir soykırım uygulanmıştır. Katil Ermenistan Kuvvetleri, uluslararası savaş hukuku kurallarını gözetmeksizin bu soykırımda; sivilleri vahşice katletmiş, çocuk, yaşlı, kadın denilmeksizin sadece Türk kimliğine sahip diye masum yüzlerce insanı vahşice katletmiştir” dedi.

“83 ÇOCUK, 106 KADIN, 70’DEN FAZLA YAŞLI OLMAK ÜZERE TAM 613 SOYDAŞIMIZ KATLEDİLMİŞTİR”

banner111

Soykırımda 83 çocuk, 106 kadın, 70’den fazla yaşlı olmak üzere tam 613 soydaşımızın katledildiğini belirten Ülkü Ocakları Alanya Başkanı Demirağ sözlerine şu şekilde devam etti: “Uluslararası kamuoyu her ne kadar 1919 yılındaki hadiseleri “soykırım” niteliğinde tanısa da; soykırım görmek isteyen Ermeni Devleti ve uluslararası kamuoyu 1992’de yaşanan Hocalı Katliamını görmeli, araştırmalı ve bu insanlık suçuna tanıklık etmelidir. Türk’ün adının geçtiği yerde dilleri lâl kesilen uluslararası kamuoyunun her ne kadar vicdanı nasır tutsa da, kalpleri ne kadar kararmış olsa da; Ülkücü Hareket’in neferleri olarak tarihi karartan bu alçakça zulmü unutmayacağız, unutturmayacağız. İnsanlık onuruna yakışmayan bu alçakça zulmü ve insanlık suçu oluşturan bu soykırımın bedelini katil Ermenistan bir gün ödeyecektir. Bu kara günde, katledilen bütün soydaşlarımızı rahmet, minnet ve özlem ile anıyorum. Ruhları şad, mekanı cennet olsun.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 19:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83