Takavut öğretmenlerin sorunlarına değindi

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Takavut öğretmenlerin sorunlarına değindi

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir msaj yayınladı ve öğretmenlerin sorunlarına değindi:

banner111
Atatürk'ün "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" dediği, insanlığın mimarı değerli öğretmen arkadaşlarım; Gününüz kutlu olsun.

Bugün Öğretmenler Günü. Atatürk'ün 24 Kasım 1928 de Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün. Büyük önder, yazı devrimini gerçekleştirirken halkın arasına girip başöğretmenlik yapmış, bu devrimin hızla benimsenmesinde ve halkın okuma yazma öğrenme isteğinin artmasında önemli rol oynamıştır. Bu önemli günün anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 

Öğretmenlik; bilgi ile beyinleri donatırken, insanlığa saygıyı, ülke ve ulusa sevgiyi öğretme işidir. Bende bir öğretmenim. İçinizden biriyim. Bugünü içiniz buruk bir şekilde kutladığınızı, boş laflara karnınızın tok olduğunu biliyorum. Zor çalışma koşulları altında, maddi sorunlar yaşayarak görevinizi en iyi şekilde yapmaya çalıştığınızı anlıyorum.

Toplumda çok önemli bir görev üstlenen öğretmene, gereken önemin verilmediği ülkemizde, en kazanç sağlamak için pazarda limon satan öğretmenim, öğrencisini görünce duyduğu utancın devletin utancı olması gerektiğine inanıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak da bu önemli günde birkaç güzel sözle öğretmenlerin avutulması yerine sorunların masaya yatırılması gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenlere sahip çıkmak, öğretmenliği yeniden saygın ve çekici bir meslek haline getirmek onurlu bir yaşam için gerekli özlük haklarına kavuşturmak hükümetlerin görevi olmalıdır. Ancak şu ana kadar hükümet olan siyasi partiler öğretmenlerin sendikalaşma ve grevli toplu sözleşme haklarına kavuşturulması konusunda verdikleri sözleri yerine getirmemişlerdir. Kurulmasına izin verilen sendikalar tam bir sendika olma özelliğinden yoksundur.
Atanma yer değiştirme işlemleri yeniden düzenlenmelidir. Bunun yerel yönetimler düzeyinde gerçekleştirilmelidir. Hizmet içi eğitime hız kazandırılmalı, öğretmenlerin eğitim sistemi ve programı ile ilgili kararlara katılabilmeleri sağlanmalı, ekonomik olarak iyi bir seviyeye getirilmelidir. Çünkü sorunları giderilmiş öğretmen eline verilen hamuru en güzel şekilde işleyecektir. Onun ham maddesi insandır. İnsanına değer veren toplumda öğretmenine değer verir. 

Öğretmenler toplumu aydınlatan Cahit Külebi'nin şu dizelerde dediği gibi...
               
"Siz, kara göklerin yıldızları,
Işıtın yurdumuzu sabaha kadar,
Ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu...
Alın benim gönlümden de o kadar"

Gelecek öğretmenler günümüzün sorunların aşıldığı, yüzlerin güldüğü bir ortamda kutlanması dileğiyle, tüm meslektaşlarıma saygılar sunarım!

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 15:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83