Taksiciler yabancı dil öğrenecek

Turistlerin tatil bölgelerindeki ulaşım sorunlarını dikkate alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, taksicilerin turistlerle daha kolay iletişim kurmaları ve hizmet sağlamaları için taksi şoförlerine yabancı dil eğitimi verilmesinin önünü açacak.

Taksiciler yabancı dil öğrenecek
 
Turistlerin tatil bölgelerindeki ulaşım sorunlarını dikkate alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, taksicilerin turistlerle daha kolay iletişim kurmaları ve hizmet sağlamaları için taksi şoförlerine yabancı dil eğitimi verilmesinin önünü açacak. Taksi şoförlerine mutlaka taksimetrelerinin açık olmasını ve taksi ücretlerinde usulsüzlük yapılmasının asla kabul edilmeyeceğini hatırlatan bakanlık, belediyeler aracılığıyla da şoförlerin İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Almanca gibi yabancı dilleri öğrenebilmelerini teşvik edecek. Konuyu Alanya Postasına değerlendiren Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, ve turizmciler taksi şoförlerinin turistlerle iletişimi konusunda yabancı dil eğitimlerinin önemini vurguladılar. 

'GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ'

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, "Turizm Bakanlığı'mızın bir açıklaması oldu, taksici esnafımızın gelen misafirlerimizle daha rahat iletişim kurabilmesi ve onlara daha  prensipli hizmet verebilmesi açısından yabancı dil konusunda eğitiminin önünü açılacağı ve özelikle belediyelerizimizin bu konuda desteklemesi hususunda önümüzü açacağı ile ilgili bir açıklaması var.  Biz zaten oda olarak bu konuya gerekli hassasiyetleri gösteriyoruz. Yani bu kurslarını bakanlığımız veya belediyemiz yapmasa dahi biz kendimiz oda olarak kış döneminde özellikle yabancı dil ve trafik konusunda üyelerimize gerekli seminerleri ve eğitimleri vererek onları önümüzdeki 2019 turizm sezonuna daha iyi bir şekilde düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83