TANRISEVEN: TÜRKİYE'NİN EN AVRUPAİ KENTİ ALANYA

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İskandinav Ülkeleri tarafından düzenlenen "Nordic Consular 2016 Semineri"ne katıldı.

TANRISEVEN: TÜRKİYE'NİN EN AVRUPAİ KENTİ ALANYA

 Geleneksel hale getirilen ve geçen yıl Danimarka’nın ev sahipliğinde Antalya'da yapılan "Nordic Consular 2016 Semineri", bu yıl İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Elysee Otelde gerçekleşti. İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda ülkelerinin katıldığı seminerde, Alanya'da yaşayan İskandinav ülkelerinin vatandaşlarının kaynaşması, sorunlarının dinlenmesi ve geleceğe dair projelerin görüşülmesi sağlandı.

banner111
"Nordic Consular 2016 Semineri", İsveç İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander'in açılış konuşması ile başladı.

KONSOLOS ODLANDER "İSKANDİNAV VATANDAŞLARINA VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İsveç İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, Alanya'ya İskandinav Ülkelerinden gelen turistlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi. Başkonsolos Odlander, "Sosyal alanda Alanya çok iyi bir konuma sahip. Bizlere hitap eden birçok alan var. Kiliseler mevcut. Sosyal alanlar olmak üzere birçok konuda işlerin iyi gitmesi için Alanya Kaymakamı Sayın Dr. Hasan Tanrıseven'in öncülüğünde bütün kurumlar ile iyi bir koordine içerisindeyiz. Bu koordine sayesinde herşeyin çok iyi gideceğini düşünüyorum. İskandinav vatandaşları ile ilgili sorunların çözümüne verdiği desteklerden dolayı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ediyorum" dedi.

300 bine yakın nüfusu ile Türkiye'nin en iyi kenti Alanya olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Nordic Consular 2016 Semineri"nin, Türkiye'nin cenneti Alanya'da düzenlendiğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "ALANYA ÇOK KÜLTÜRLÜ YAŞAMAYA ALIŞIK BİR ŞEHİR"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Sizleri Alanya'da görmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlere hitap etmek benim için büyük bir onurdur. Alanya, 300 bine yaklaşan bir nüfusa sahiptir. Ayrıca yıllık olarak yaklaşık 3 milyon turist Alanya'yı ziyaret etmektedir. Alanya’nın ekonomisi Türkiye’nin 44 ilinden daha büyüktür. Alanya, çok sayıda farklı milletten, kültürden, dilden ve dinden insanlara ev sahipliği yapan bir şehirdir. Yaklaşık 79 farklı milletten 38.000 kişi Alanya'da yaşamaktadır. Bakıldığında 5.850 Norveç, 4.200 Danimarka, 2.900 İsveç, 2.000 Finlandiya vatandaşı Alanya'da ikamet etmektedir.  Farklı milletten vatandaşların barış içinde burada yaşamasından dolayı mutluyuz" dedi.

TANRISEVEN "TÜRKİYE, AB'YE ADAY BİR ÜLKEDİR VE ALANYA BUNUN İÇİN İYİ BİR ÖRNEKTİR"

Alanya, Akdeniz'in ve Türkiye'nin en güvenilir şehri olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Alanya Kaymakamı olarak benim başkanlığımda Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar ve vatandaşlarımız için haftada birkaç kez güvenlik toplantısı yapmaktayız. Türkiye, AB'ye aday bir ülkedir ve Alanya bunun için iyi bir örnektir. Birçok ülkenin vatandaşı Alanya'da uyum içinde yaşamaktadır."

İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Elysee Otelde gerçekleşen "Nordic Consular 2016 Semineri" konuşmaların ardından sunumlar, çeşitli ikramlar ve katılımcılar arasında fikir alış verişi ile son buldu.

İSVEÇ BAŞKONSOLOSUNDAN KAYMAKAM TANRISEVEN'E ZİYARET

TANRISEVEN "HER KESİMİN RAHATI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İsveç İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander ve İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret etti.

İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, Elysee Otelde 13.05.2016 tarihinde gerçekleştirdikleri "Nordic Consular 2016 Semineri"ne verdiği destek sebebiyle Kaymakam Tanrıseven'e  teşekkür etti.  İsveç'li turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon olan Alanya’yı çok beğendiğini belirten İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, "İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş'tan Alanya hakkında devamlı bilgiler alıyorum. Vatandaşlarımız Alanya'dan gayet mutlu ve memnunlar. Alanya inanılmaz, harika bir yer" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "HERKESİN DİLEK VE İSTEKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ"

İsveç Başkonsolosu Jens Odlander'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, şunları kaydetti; “Alanya çok kültürlü ve yabancılarla yaşamaya alışkın bir şehir.  Bizler, Alanya’da yaklaşık 78 milletten 17 bin’i geçkin yerleşik yabancı ile uyum içerisinde yaşamaktayız, onların dilek ve isteklerine önem veriyoruz. Bunların içerisinde İskandinav ülkelerinden Alanya'ya gelen vatandaşlarınızda dahil. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde herkes huzurlu bir şeklide yaşıyor. Her kesimin rahatı için çalışıyoruz. Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar için Göç İdaresi Alanya Grup Başkanlığını açtık. Bu ofis sayesinde iş ve işlemlerini Alanya'da çok kolay bir şekilde takip edebiliyorlar.”


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83