Tedarikçi krizi! Alanya'da otelciler böyle saldırdı

Erken ödeme-erken satın alma şeklinde faaliyet gösteren ve tedarik krizi yaşadığı iddia edilen Princess Marketing'in Alanya'da bulunan deposuna otelciler baskın yapıp, ne buldularsa almaya çalıştılar. O anlar, Alanya Adres'in objektifine böyle yansıdı.

Tedarikçi krizi! Alanya'da otelciler böyle saldırdı
 Antalya’dan Bodrum’a Alanya'ya, Marmaris’ten Kuşadası’na ve Fethiyeye kadar onlarca otele gıda tedariği sağlayan Princess Marketing’in otellere tedarik sağlayamadığı ve büyük sorunlar yaşandığı belirtiliyor.
Turistik bölgelerde onlaca otele gıda tedariği sağlayan Princess Marketing’in zor durumda olduğu ve otellere gıda tedariği sağlayamadığı bildirildi.
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, otellerle üreticiler arasında gıda köprüsü vazifesi gören ve otellerden parasını peşin aldığı gıda ürünlerini sezonda otellere dağıtan şirket, finansal kriz yaşıyor.Erken ödeme-erken satın alma şeklinde faaliyet gösteren Princess Marketing, otellere uygun gıda ürünü sağlamasıyla biliniyor.

Şirkette neler oluyor?

Princess Marketing’in ne tür bir sıkıntı yaşadığı henüz net olarak bilinmezken, bazı otelcilerin şirketin deposuna giderek parasını önceden ödediği ürünleri çekmey, yoksa yerine başka ürünler almaya çalıştığı belirtiliyor. Gelen son bilgilere göre, hala şirketin depolarının önünde bekleyen otelciler var.

İddiaya göre yaşanan krizin nedeni ise ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Şirket adına çıkan 13 milyon liralık krediyi ortaklardan birinin onaylamadığı, bu nedenle de şirketin krize girdiği ileri sürülüyor. Princess Marketing’in bölge müdürünün diğer ortağı krediyi onaylamaya ikna etmek için İstanbul’a gittiği ve toplantının sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.

Oteller zorda kalacak

Otellerin Princess Marketing’e ödediği paranın milyonlarca lira olduğu belirtiliyor. Mağdur otelcilerden biri, otellerin şirkete ödediği peşin paraların 250 bin lira ile 2 milyon lira arasında değiştiğini ifade etti.

Verilen bilgiye göre, peşin parayla uygun fiyata gıda ürünü satın alan otelciler, hem peşin ödedikleri parayı kaybetme, hem de sezon ortasında çok daha yüksek fiyatlara gıda tedariği sağlamakla karşı karşıya kalmanın kokusunu yaşıyor.

Otelciler firmanın deposuna akın etti

Bu korku dün Alanya'da da yaşandı. Princess Marketing’in Konaklı'daki bulunan depolarına Alanya'dan çok sayıda otelci akın etti. Alanya Adres'in objektiflerine yansıyan bu resimde, firmaya ödemesini yapan bir çok otelci mal tedariği sağlayamayacağını düşünerek, depoya akın ettiler ve buradaki malları resmen yağmaladılar. 

Bu arada firmanaın otelcilerden topladığı rakamın 300 milyondan fazla olduğu iddia ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 23:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83