Tuna: Bu planlar yetmez ama evet

Alanya’nın 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planları bu gün Büyükşehir Belediyesi’nin devam meclisinde gündeme geldi. Büyükşehir meclis üyesi Mustafa Tuna, Büyükşehir Meclisi’nde “Bu planlar yetmez ama evet.” dedi

Tuna: Bu planlar yetmez ama evet
Hazırlanmış olan planların Alanya’nın daha önce merkez ve belde belediyelerinin yapmış ve onaylamış olduğu planların birleştirilmesi ve bütünlenmesi olduğunu belirten Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Tuna, Çevre Düzeni Planı ve nazım imar planının Alanya’ya yeni bir vizyon kazandırmadığını, mevcut durumun bir resmi olduğunu belirtti. Planların Alanya’nın gelecek yılları da düşünüldüğünde yetersiz kalacağını kaydeden Tuna, “Bu sebeb ile MHP grubu olarak, yaklaşık 3 yıldır çalışması süren bu planlara yetmez ama bu eksiklerin giderilmesi şerhiyle, kayıtlara geçmesi kaydı ile planlara onay veriyoruz.” dedi

(Alanya ilçesi 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı İmar Komisyon Rapor Şerhi:

1-OBA-KESTEL-MAHMUTLAR-KARGICAK-DEMİRTAŞ MAHALLELERİ’NDE yer alan ve Alanya çevre yolu güneyinde bulunan onaylı imar planlarının arasında kalmış; kurum görüşü bulunmayan tarım alanlarının 1/100.000 ölçekli planda kentsel lekeye dahil edilmektedir.

2-PLAN NOTLARINA DAİR DÜZENLEMELER.

3-Plan yapılacak olan kırsal yerleşim olarak tanımlı alanlara Toslak Mahallesi’nin de eklenmesi gerekmektedir.

4- 4. 3. 6. Maddesinde belirtilen Kentsel Dönüşüm yapılacak olan riskli alanlar için yoğunluk belirlenmesine ilişkin ibarenin emsal artışının kısıtlayıcı özelliğinin bulunması nedeniyle tekrar düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

5- 4.4.10.4 maddesinde plan yapılması zorunlu olacak mahallelerde belirtilen E:0.40 ibaresinin kaldırılması ya da düzenlenerek öngörümüz olan 0.50-0.70 aralığına

getirilmesi, yahut emsal belirtilmeden nüfus belirtilmesi ya da nüfus yoğunluğu belirtilmesi gerekmektedir.

6-Yayla alanı olarak tanımlanan alanlarda 4.5.3. maddesinde en fazla emsale esas inşaat alanının 150 m2’ye yükseltilmesi gerekmektedir.

7-Kentsel çalışma alanlarında 5.1’de belirlenen alanının ekte gönderilen çalışma alanı sınırına düzenlenmesi gerekmektedir.)

Yapılan görüşmelerin ardından, Alanya’nın 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı AKP ve MHP kabul, CHP’nin çekimser oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. 1/25000 ölçekli nazım imar planı ise AKP, MHP ve CHP nin evet oyları ile oybirliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83