Tuna'dan çiftçilere mesaj var

Dün sabah saatlerinde yağan şiddetli yağmur ve doludan zarar gören Alanya’nın Batı bölgesindeki üreticilere, “Geçmiş olsun” mesajı yayınlayan Alanya Ticaret ve sanayi Odası Başkan Adayı (ALTSO) Mustafa Tuna, bir daha doğal afetlerle karşı karşıya kalınmaması dileğinde bulundu.

Tuna'dan çiftçilere mesaj var
Alanya’da etkili olan yağış ve dolunun açık alanlardaki ürünler ile seralarda yüksek miktarda maddi hasara yol açtığını söyleyen ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, “Üreticimizin zararı 4 milyon’u buldu. Allah beterinden saklasın.” dedi.
Çok sayıda üreticinin sigortasız olduğunun altını çizen Tuna, tarımsal sigorta bilincinin geliştirilmesi konusuna dikkat çekti.

"SİGORTA BİLİNCİNİ EĞİTİMLE ARTTIRACAĞIZ"

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliliğin sağlanması, üretici zararının karşılanmasının zorunluluk olduğuna parmak basan ALTSO Başkan Adayı Tuna, sigorta bilinci eksikliğinin giderilmesi için eğitim çalışmaları yapacaklarını söyledi.

"TARIM ÇEŞİTLENMELİ GIDA SANAYİ ZENGİNLEŞMELİ"

Üretimi, verimliliği ve çeşitliliği arttırmak için de bir dizi çalışmaları olacağını kaydeden Tuna, yöredeki üreticilerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, “Yapacağımız eğitim ve destek çalışmaları ile teknik ayrıntılar ve yenilikler konusunda da üreticilerimize düzenli bilgi akışı sağlayacağız.”dedi.

"TARIMI BİR SEKTÖR OLARAK GÖRÜYORUZ"

Tuna, bölgede tarımın gelişmesi, yaygınlaşması ve üreticiyi bir dizi risklerden korumak için ALTSO başkanı olması halinde yapacağı çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Tarımı bir sektör olarak görüyoruz; bu yüzden tarıma stratejik bir bakış açısıyla bakıyoruz ve projelerimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz.Tarım doğal risklerden en çok etkilenen sektördür. Ülkemizde de son yıllarda küresel iklimdeki değişikliklerin etkisiyle kuraklık, sel, don, dolu gibi afetler daha fazla yaşanmakta bundan tarım ürünlerimiz dolayısıyla üretici gelirlerimiz olumsuz etkilenmektedir. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliliğin sağlanması, üreticinin zararının karşılanması zorunluluktur. Bu da ancak sigorta yoluyla sağlanabilir. Sigortalanma oranının artması ancak eğitimle olur. Biz üreticilerimize bu konuda eğitimler verip sigorta yaptırma konusunda destek verip teşvik edeceğiz.

Öte yandan bölgemizde tarım çeşitliliğinin, tarım ürünleri zenginliğinin arttırılması, gıda sanayinin gelişmesi için çalışmalar yapacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83