Tuna'dan uyarı! Borç almayın, kredi kullanmayın

ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, nisan ayında yapılacak olan seçim çalışmalarını ve yaklaşmakta olan turizm sezonunu değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuna, "Üye arkadaşlarımızı uyarıyorum: Çok borçlanmasınlar, kredi kullanmasınlar. Mümkün olduğu kadar öz sermayeleri ile iş yapıp, borçlarını ödesinler." dedi.

Tuna'dan uyarı! Borç almayın, kredi kullanmayın
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimleri nisan ayı içerisinde gerçekleştirilerecek. Yaklaşmakta olan seçimler öncesi çalışmalarına devam eden Başkan Adayı Mustafa Tuna gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Afrin'de operasyona katılan askerlerimize başarılar dileyen ve şehitlerimize rahmet dileyen Tuna, sözlerine, "Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan Türk Ordumuza başarılar diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz." diyerek başladı.

'SORUNLARI MASAYA YATIRDIK'

Tuna daha sonra, dün akşam seçim ofisinde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili konuştu. Komite üyesi ve çalışma arkadaşları ile yaptıkları toplantının detaylarını anlatan Tuna, "Biz geçtiğimiz haftanın değerlendirmesini yaptık arkadaşlarımızla. Bütün komite üyesi arkadaşlarımız bir hafta boyunca yaptıkları çalışmaları bana aktardılar. Beraberce üyelerimizin istekleri, talepleri ve ticaret odasından beklentileri ile ilgili konuşmalar yaptık. Üç tane grubumuzun komite olarak, sektörel olarak sorunlarını masaya yatırdık. Bunlarla ilgili çok güzel çalışmalar yapıldı. Göreve geldiğimiz takdirde arkadaşlarımızla beraber bu sorunları en kısa zamanda çözüp, üyelerimizin daha rahat iş yapmalarını, kazanmalarını sağlayacak çalışmaları yapacağız." diye konuştu. 

4 MEVSİM TURİZM PROJESİ

Gazetecilerin turizmde yaşanan sorunları sorması üzerine Tuna '4 Mevsim Turizm' projesinden bahsetti. Göreve geldiği takdirde uygulamaya koyulacak olan proje hakkında bilgi veren Tuna, "Bizim projelerimizin içerisinde bildiğiniz gibi '4 Mevsim Turizm' projemiz var. Bunu da arkadaşlarımızla beraber sezonun mümkün olduğu kadar uzatabileceğimiz çalışmalar yapacağız. Bunları ana başlıklar halinde şu şekilde sizlere aktrabilirim:

-Kış sezonunda yerli turist harekatini mutlaka Alanya'ya yaşatacağız. Gerekli reklam çalışmalarıyla, biz elimizden geldiği kadar Alanya'ya kış döneminde para haracayacak yerli turist getirmeye çalışacağız. Tesislerimizin kapanmaması için, çarşımızın kapanmaması için elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız. 

-Alanya'da mutlaka spor ve sağlık turizminin yapılması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Yerel yönetimle beraber, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile beraber spor, sağlık dolayısıyla kış turizmine dönük çalışmalar yapacağız. Bunun alt yapılarını hazırlıyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Olabilirliği ile ilgili de çok güzel çalışmalar olacak. 

Nasip olursa göreve geldiğimiz zaman bunları üyelerimiz, Alanya halkımız mutlaka sofralarında bir dilim daha ekmek bulunduğunu görerek hissedecek." diye konuştu.

'FARKLI OLDUĞUMUZU HİSSETTİRELİM'

Alanya'nın tanıtımı ile alakalı da önemli projeleri bulunan Tuna bu çalışmalarını da kamuoyu ile şu sözlerle paylaştı:

"Bizim yola çıkarken bir sloganımız vardı: 'Tanıtma 1 milyon' diye. Nasip olursa göreve geldiğimiz zaman Alanya'nın tanıtımı için her şeyi yapacağız. Bu noktada ALTAV'la beraber diğer tanıtım vakıf, dernek ve arkadaşlarla beraber ALTSO olarak çalışacağız. ALTAV üyesi arkadaşlarımızı da başta Başkanımız Adem Murat Yücel ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Avrupa'da Alanya'yı en iyi şekilde temsil ediyorlar, tanıtıyorlar. En az yüzde 30 oranında bir artışla Avrupa'dan ziyaretçilerin, misafirlerin geleceğini tahmin ediyoruz. Bütün üye arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili de kendilerini hazırlamalarını; iş yerlerini, mekanlarını, otellerini hazırlayıp en iyi hizmeti verip; bizim diğer destinasyonlardan farklı olduğumuzu anlatmalarını ve yaşatmalarını istiyoruz.  

Bu arada geçtiğimiz 3 yıllık kötü gidişatın arkasından böyle bir iyi sezon beklentisinde de üye arkadaşlarımızı uyarıyorum: Çok borçlanmasınlar, kredi kullanmasınlar. Mümkün olduğu kadar öz sermayeleri ile iş yapıp, bu yılı en başarılı bir şekilde geçirip geçen yılların borçlarını ödemek şartıyla bir sezon geçirelim diye düşünüyorum."

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83