TÜREL'DEN ALANYA'YLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 2 yılda yaptıkları yatırımlar ve devam eden önemli projeler hakkında bilgi verdi.

TÜREL'DEN ALANYA'YLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 Katı Atık Tesisi Projesi Çevre Bakanlığı’nda

banner111
Çöp depolama alanı bulma problemi ile boğuşan bir Alanya var. Katı Atık Çevrim Tesisi olarak adlandırılan çöpten elektrik ve enerji elde ettiğimiz tesisimizin tüm projelerini Çevre Bakanlığı’na takdim  ettik. Bugünlerde onaylanmak üzere.. Onaylandığı takdirde İnşallah bu sene içinde Alanyamızın en önemli alt yapı eksiklerinden biri olan Katı Atık Çevrim Tesisi’ni bu güzel şehrimize kazandırmış olacağız. 

Toptancı Hali ihalesi 10 Ekim 2016’da saat 10:00’da yapılacak

Toptancı Hali sorunu da bir diğer konu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile bir proje çalışması yürüttük. 10 numara bir proje ortaya çıktı. 10 Ekim saat 10:00’da ihalesi yapılıyor. İhalesinden sonra bu sene içinde temelini atarak inşasına başlarız. 

Ak Köprü kısa sürede açılacak
Ak Köprü adeta bir dördüncü Boğaz Köprüsü gibi, bir eser olarak bizzat Alanyalılar tarafından isimlendirildi. tabliye betonları dökülüyor. Eylül ya da Ekim ayında hizmete açmayı düşünüyoruz. 

Trafik sorunu yeni projelerle aşılıyor.

Alanya’nın trafiği ile ilgili önemli sorunları var. Bu sıkıntıları aşmak için Karayolları ile birlikte çalışmalarını yürüttüğümüz Çevre Yolu ‘nun Kargıcak’a kadar olan bölümünün ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı.  Bunun öncesinde Telekom ve Hasbahçe Kavşaklarında Köprülü Kavşak çalışmaları yapacağız. Projeleri tamamlandı.  Bugünlerde Karayolları tarafından inceleniyor. Bir hafta içinde bu çalışma tamamlanacak. Bu incelemenin ardından ihalesini yapacağız ve 2017 yılı içinde bu kavşakları hizmete açacağız.  Bu projelere hayata geçtiğinde sahil kesiminde trafik sıkışıklığına uğrayan Alanya’yı bu sıkıntıdan kurtaracağız.  

Hasta yakınlarına barınma yeri

Hasta yakınlarının barınma sorununun giderilmesi için Yeni Devlet Hastanesi’nin yanında Alanya Belediyesi bir alan tahsis etti oraya modern bir tesis yapacağız. 
Alanya’nın önü açıktır. Alanya, artık çöp depolamasıyla, kanalizasyonu ile, arıtmasıyla, toptancı haliyle, yeni otogarıyla konuşulan bir şehir olmaktan İnşallah çıkacak.   

Alanya’ya 2 yılda 100 milyonluk yatırım yapıldı. 

2014-2016 dönemi içinde sadece alt yapıda atıksu arıtma tesisleri ile ilgili yaptığımız yatırımlar 3 milyon lira, kanalizasyonla ilgili yaptığımız yatırım miktarı 21 milyon TL.  İçme suyu ile ilgili yapmış olduğumuz yatırım miktarı ise toplamda 56 milyon lira bunun 32 milyon lirasını 2014-2016 yılları arasında harcadık. Yani bu yatırımları gerçekleştirmişiz.  Şöyle bir alt alta koyduğumuzda neredeyse 100 milyon liraya yakın bir alt yapı yatırımını bu iki sene içinde Alanyamıza gerçekleştirdik.   

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 20:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83