Türel'den büfe ve otobüs açıklaması

Halk otobüslerini şartları yerine getiren tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının devralabileceğini söyleyen Türel, "Hiç kimseyi 'Oralı, buralı' diye ayırt edemeyiz. Sahil büfelerini de biz Alanyaspor'a vereceğiz" dedi.

Türel'den büfe ve otobüs açıklaması
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Türel, "Gerçekten halk otobüsleri ve plajdaki büfelerin devrine ilişkin yapılan açıklamaların ne kadar nesnetsiz, ne kadar gereksiz olduğunu vereceğim bilgilerle görmüş olacaksınız. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel Bey, 'Otobüs devirlerin veya toplu ulaşım araçlarının kimliği belirsiz kişilerce farklı çoğrafyalardan devir alınmaya başlandı. Bu da Alanya'da çok büyük bir tepkiyle karşılandı' yönünde beyanlarda bulundu. Bu beyanatları veren Adem Murat Yücel Başkanımız keşke bugün olsaydı, dünden duyurmamıza rağmen meclisimize rağmen gelmemesinde haklı bir mazereti vardır diye düşünüyorum. Kendisinin bulunduğu ortamda ona bu düşüncelerimi söylemek isterdim. Adem Murat Yücel'in beyanatlarını gazetelerde okudum. Başkan Yücel, 'Elazığ'dan gelen bir kişi bir günde 3 otobüsü alıyor. Ya bu insanlar çok zengin, ya da bizim bilmediğimiz bir şey var' diyor. Yani Türkiye'nin özellikle bir bölgesini işaret ederek, oradan gelen insanların Alanya'da toplu ulaşım araçlarının alınmasnda büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu söylüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu devirleri biz onaylıyoruz. Bugüne kadar göreve geldiğimiz tarihten buyana 28 devir yapılmış. Sayın Adem Başkan diyor ki, 'Bir günde 3 otobüs alanlar ya çok akıllı ya biz başka şeyin farkında değiliz' diyor. Son 3 ayda Alanya'da toplu ulaşım araçlarıyla ilgili encümenimiz 3 ayda 4 tane devir onaylamış. Farklı şehirlerden alanları yadırgıyorum diyor, son 3 aydaki 4 devrin 3'ü Antalya ve Alanya'da, bir tanesi başka şehirden. Bir günde 3 tane devirden bahsediyor Adem Başkan. Bu otobüsleri başka şehirlerden alıyorlardı, bana göre de alabilir. Hukuki konuda bir sorun yok. Bugüne kadar 28 araç devir edilmiş, 19'u Antalya'da. Biz yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz. Seçim zamanı tüm belediye başkan adaylarımız bu hemşeri derneklerinin kapısını aşındırıyor. Başkan Yücel de orada otobüsleri devir aldığıyla ilgili suçladığı dernekleri ziyaret edip, oy da istemiştir. Gaziantepliler, başka şehirlerin dernekleri var. Şimdi bu koparılan kıyametin nedeni nedir? Böyle bir ayrımcılık siyasetin hangi satırında yazıyor. Biz bölgesel, dinsel, mezhepsez ayrımcılığı reddettiğimizi 2001'de Afyon'dan yola çıkıyorken, Kurucu Genel Başkanımız olan Cumhurbaşkanımızın söylediği sözde beynimize nakşettik. Alanya'da gerçek de değil, bu devirler gerçekte olsa ne oluyora da bakacağız. Gerçek olmayan bir yaygara koparılıyor. Ve önergedeki teklif Alanya'da 10 yıl ikametgah etmeyenlere toplu ulaşım devri yapılmasın. Bu şehirde yaşayanların hepsi bizim vatandaşımız. Ben Kestel Belediye Başkanıyken bu kararı almıştım diyor Adem Murat Yücel başkan. 

'ANAYASAYA AYKIRI BİR KARAR'

Kestel'de bu alınan karar Anayasa'ya aykırı bir karardır. Belki o dönem Adem başkanla ilgili inceleme yapılmamış da olabilir. Biz Büyükşehir olarak bu kararı nasıl alabilirz ki? Antalya'da doğmayanlara ekmek yok, insanlara ticaret hakkı ve yaşama hakkı yoktur mu diyeceğiz? Bunu hangi akıl ve zihniyetle nasıl söyleyebiliriz. Benim Antalyalılığımı kimse tartışamaz ama o benim iş dünyamdır. Alanyalılık, Antalyalılık, Seriklilik konusunda kimse benimle kaşık bile atamaz. Hasta Antalyalıyım, hasta Alanyalıyım, hasta Antalyaspor ve Alanyasporluyum. Benim 6 yaşındaki çocuğuma bile sorduğunuzda Antalyaspor, Alanyaspor ve Milli takımlıyım diyor. Daha 6 yaşındaki çocuğum bile bendeki bu duygusallığı yaşamaya başlamış. Ama çıkıp şimdi deniliyor ki, bayka illerden toplu ulaşım araçları alınıyor, başka nüfusa kayıtlı iller tarafından. Bu yapılmasın deniliyor. Gayri yasal tarafını bir kenara koyuyorum, bu hemşeri derneklerinin kapısını hepimiz seçim dönemi çalıyoruz. Dolayısıyla inanınız hayretler içindeyim. Ve gerçekler ve rakamlar da yalan söylemez. Öyle söylenildiği gibi bir devir de yok. 4 ayda 3 devir yapılmış, 3'ü Antalya nüfusuna kayıtlı arkadaşlarımız. Komisyonumuz yasal bir zemine oturmadığı için 10 yıl Alanya'da ikametgan olmadığı için kabul etmemiş, etmesi içinde imkan yok çünkü yasal değil. Ben meclisin takdirine arz ediyorum. Alanya'dan gelen toplu araçlarında Alanya Belediyesi'nden gelen görüşün ardından değerlenhdirilmesinin meclisimizin görüşüne arz ediyorum. Bize Alanya Belediyesi, 'Bu kişiye otobüs devri yapabilirsiniz, buna yapamazsınız' diye görüş bildirsin, biz de ona göre karar alalım. Konuşmak kolay. Bunu meclisin takdirine sunuyorum" dedi.  

"KİMSE KARNINDAN KONUŞMASIN"

Aslında Alanya gazetelerinde ALTİD Yönetim Kurulu'ndaki Hızır Bozdoğan Bey'in bir açıklaması var. Ve diyor ki, Hızır Bozdoğan, 'Büyükşehir Yasası'ndan sonra Oba'daki büfeler yasal bir boşluğa düşmüş, Kaymakamlığa devredilmiştir. Ve Kaymakamlıkça devirler yapıldıktan sonra biz Alanyaspor Yönetimi ile Büyükşehir Blediye Başkanhımız ziyaret etti. Oba'daki bu büfelerin Alanyaspor'a devri konusunda talep ettik. Bir hafta sonra ALTİD ile Menderes Bey'i ziyaret ettik. ALTİD tarafından bu büfeler işletiliyor. En iyi şekilde yapacağına inanarak ALTİD'e kiralanması hususuna takdirlerinize arz ediyorum' dedik. Ben Büyükşehir belediyesi olarak Damlataş'taki büfelerin ALTD tarafından işletilmesine evet diyen bir Belediye Başkanıyım. Ama Alanyaspor'da benim takımım, onun da gelire ihtiyaçı var. Çıkıp bana söylesinler, 'Alanyaspor'a plajdaki büfeleri verme, ALTİD'e ver desinler' Kimse karnından konuşmasın. Ben onu da değerlendirim. Antalyaspor ve Alanyaspor'u Süper ligde yalnız mı bırakacağız. Hepsinde güvenlik bulundurulması, temizlik konusunda şartmaye koyarız. Zorunluluk haline getiririz. Bizim niyetimiz gizlenerek sanki burada bu işlerin arkasında farklı niyet taşıdığımızı ima edenlere vereceğim cevabıp var. O da yazıklar olsun. Ben buradan öneriyorum. Biz hukuki yöntemler kapsamında Alanyaspor'a bu büfelerin işlettirilmesinin imkanını bulursak, ALTİD'in bunları Alanyaspor'dan kiralayarak, işletmesinde mani yok. Geçmişte bunu yapıyorlardı, şimdi de yapsınlar. Ne demek Alanyaspor'u aradan çıkarsınlarda biz alalım. Bunu diyenlerin bunu demeye ne hakkı var. Turizm kalitesi, turizmci mantığıyla buraların işletilmesine ben de evet diyorum. Alanyaspor üzerinden kiralayıp, ALTİD'in buraları işletmesinde fayda var. Biz Alanyaspor için kendimizi bu kadar paralıyoruz, toplu ulaşımda vay efendim şu vay efendim bu. Ne yapıyorsak önce Allah'a sonra millete attığınız her adımın son harfine kadar veriyoruz" diye konuştu.  

"DOĞU-BATI AYRIMI YAPMIYORUZ"

Türel'in ardından söz alan Alanya ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zihni Asiltürk, "Siyasi görüş ayrım yapmıyoruz. Doğu ve batı ayrımı yapmıyoruz. Geçmişte de buna benzer uygulama yapıldı, ben de bu konuyu yaptım. Alaya'nın diğer beldelerinde de buna benzer kararlar aldığını biliyorum. Bizim daha önce Alanya Beldiyesi'nin bu karar aldığını da biliyorum. Bizim öyle doğu batı ayrımı yapma, dini, dili ırkı ayrımı yapmıyoruz. Kesinlikle yeni gelen bir kişi hatları bilemediğinden dolayı bazı sıkıntıların gündeme geleceğinden dolayı diğer halk otobüslerinin ve o işlerle ilgili kesimlerin çok yakından takih edilemeyeceğinden dolayı buna karşıyız. Burada bizim komisyon kararı daha önce görüşülmüş, grupta da izah ettim. Tam anlatılmadığını düşünüyorum. Geçmişte Alanya Belediyesi'nin böyle bir kararı var. 10 yıl ikametgah şartıdır" dedi.  

"BİR KIVILCIMLA ALANYA ZARAR ETTİ"

Yeniden mecliste konuşan Başkan Türel, "Bu millet cephelerde büyük destanlar yazmış bir millet. Türküyle, Kürdüyle 15 Temmuz'da tarihe kazıdı bu destanı. Birlik ve berarliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemde böylesine millete dokunan bir konunun dile getirilmesi çok tehlikeli. Alanya'da küçücük bir kıvırcımda büyük olaylar çıktı. Millet birbirine girdi, yazık değil mi Alanyamıza, yazık değil mi mağdur olan insanlara. O yüzden Alanya'ya gelen turist sayısında düşüş oldu. Bütün orada yaşayan insanlara. Ben bu hususlarda bu vesileyle tüm siyasi mensuplarına, sandık görevlisinden, İl Başkanlarına, bakanlarına, genel başkanlarına tüm herkesi çok altını çizerek söylüyorum, herkesi de hassasiyete davet ediyorum" diye konuştu. 

Büyükşehir Meclisi, Türel'in, 'Alanya'da devri yapılacak otobüsler için Alanya Belediyesi'nin görüş bildirmesi halinde Büyükşehir Belediye Encümeni'nde karara bağlansın' yönündeki sözlü önerisi de kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 15:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83