TURİZM HAFTASI 40. YILINDA BÖYLE KUTLANACAK

Alanya Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan çeşitli programlar çerçevesinde Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı kutlanacak.

TURİZM HAFTASI 40. YILINDA BÖYLE KUTLANACAK

Bu yıl 40. kutlanacak olan Turizm Haftası 15.04.2016 Cuma günü saat 10:00'da Atatürk Anıtı önünde yapılacak tören öncesi düzenlenecek kortej ile başlayacak. Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği ve TÜRSAB tarafından oluşturulacak motorize kortej, saat 09:30 da Alaaddin Keykubat Anıtı önünden hareket ederek Güzelyalı Caddesi,  Damlataş Caddesi ve İskele Caddesi güzergâhını takiben Atatürk Anıtı önünde son bulacak.

banner111
Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törende, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, TÜRSAB, ALTİD ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği'nin, çelenklerinin anıta sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

Törende Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı Baki Budak, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı ile ilgili konuşma yapacak.

LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, 10:45-12:00 saatleri arasında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik, “Turizmin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir konferans düzenlenecek.

YÖRELER VE BÖLGELER BAKLİYATLI YEMEK YARIŞMASI

Saat 11:00-16:00 arasında Alanya Kültür Merkezinde Yöreler ve Bölgeler Bakliyatlı Yemek Yarışması düzenlenecek. Programda,  Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacıkura İlkokulu folklor ekibi gösterilerde bulunacak. Yemek yarışmasının sunumu, vatandaşlara ikramların yapılmasının ardından yarışmanın sonuçları açıklanarak ödül töreni gerçekleşecek.

CUMARTESİ BİSİKLET TURU-( HAYATA PEDALLA)

16 Nisan cumartesi günü Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı, saat 10:00-12:00 arasında düzenlenecek olan  “Hayata Pedalla” bisiklet turu etkinlikleri ile devam edecek.

“HAYDİ, BİSİKLET TURUNA KATIL”

Alanya Kaymakamlığı Turizm Danışma Büro yetkilileri, “Hayata Pedalla” bisiklet turu etkinliklerine, “Bisikletini al gel, “Hayata Pedalla” turuna katıl” sloganı ile 7 den 70 tüm Alanyalı bisiklet severleri davet ediyorlar. Katılımcılar kendi bisikletleri ile Saat 10.00’da Damlataş Caddesi, İskele Caddesi, Fener, Atatürk Anıtı, Hacet Caddesi, 25 mt’lik yol, Jandarma önünden sahil yoluna iniş ve Kestel girişinde 10 dk. mola verilerek, sahil yolundan Alanya Belediyesi arkasındaki otoparka dönülmek suretiyle tur sonlandırılacaktır.

YÖRELER VE BÖLGELER BAKLİYATLI YEMEK YARIŞMASI

16 Nisan cumartesi günü saat 11:00-16:00 arasında Alanya Kültür Merkezi'nde Yöreler ve Bölgeler Bakliyatlı Yemek Yarışması düzenlenecek. Programda,  Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arıkan Yılmaz Dim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi folklor ekibi gösterilerde bulunacak. Yemek yarışmasının sunumu, vatandaşlara ikramların yapılmasının ardından yarışmanın sonuçlarının açıklanması ile birlikte ödül töreni gerçekleşecek.

PAZAR DOĞA YÜRÜYÜŞÜ (Trekking):

16 Nisan Pazar günü, Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı, saat 09:00-13:00 arasında düzenlenecek olan  “Doğa Yürüyüşü ” (Trekking) etkinlikleri gerçekleştirilecek.

“DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İÇİN LEARTES BULUŞALIM”

Alanya Kaymakamlığı Turizm Danışma Büro yetkilileri, Doğa Yürüyüşü ” (Trekking) etkinlikleri çerçevesinde, doğasever tüm Alanyalıları “LEARTES” antik kenti üzerinden Cebeli Reis Dağında bulunan yamaç paraşütü kalkış noktasına davet ediyor. 

Alanya ve çevresinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleri görebilmek adına “LEARTES” antik kenti üzerinden Cebeli Reis Dağında bulunan yamaç paraşütü kalkış noktasına kadar yaklaşık 7 km’lik orta zorlukta bir parkurda doğayı seven herkesin katılabileceği bir yürüyüş yapılacak.

Saat 09.00’da katılımcılar, Damlataş Mağarası önündeki otoparkta toplanacak, burada hazır bulunan jeep safari araçları ile yürüyüşün başlangıç noktasına varılacaktır. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün sonunda yapılacak kumanya ikramlarından sonra aynı safari araçlarıyla dönüş sağlanacaktır.

Alanya Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan, Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı etkinliklerine tüm Alanyalılar davetli.





Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 12:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83