Turizme darbe gibi yasak kararı

25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda, “Alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına” yasak getirilmesini CHP'li Milletvekili Çetin Budak Meclis gündemine taşıdı.

Turizme darbe gibi yasak kararı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya’nın, bir kez daha “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme geldiğine dikkat çekti. 25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nın 17-20 Ocak 2018 günlerinde Antalya’da açılacağına bildiren Budak, “Açılışa bir hafta kala, ANFAŞ Yönetimi, Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında alkollü içeceklerin sergilenmesi ve tadım yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirmiştir. Geçmiş yıllarda uygulanmayan yasağın, fuar hazırlıklarının tamamlandığı, yerli ve yabancı misafirler için ulaşım, konaklama gibi planlamaların gerçekleştirildiği bir süreçten sonra uygulanmaya konulması, alkollü içecek sektörü temsilcilerini zora sokmuş, ağır bir maddi kayıp ortaya çıkarmıştır." dedi. Önergesinde Türkiye’nin imajına dikkat çeken Milletvekili “Türkiye için önemli olan Avrupa ve Rusya pazarını olumsuz etkileyecek, ciddi bir gelir kaybı yaşayan turizm sektörünü zora sokacaktır” dedi.

CHP’li Budak, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği önergede turizmin başkenti Antalya’nın ve turizm bölgelerinin “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme taşınmasının, Türkiye’nin imajını nasıl etkilediğine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Hükümetiniz, alkollü içecek yasağını genişletme adımlarını sürdürecek midir? Bu tür yasaklar, turizmde yeni bir yapılanma için mi atılmaktadır? Türkiye’nin imajına darbe vuran adımlara son verilecek midir?” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 17:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83