Türk Eğitim Sen’den Alanyalı gazetecilere davet

Alanya Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu ve yönetimi Alanya Gazetecilerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen’den Alanyalı gazetecilere davet

Alanya Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu ve yönetimi bugün Alanya Öğretmen Evi’nde (AGC) Alanya Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken gazetecilerle bir araya gelerek Türkiye gündemini konuştular. Kahvaltı sonrası Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Kadriye Demirel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihçesinden bahsetti. 212 sayılı Basın Yasası'nın önemine dikkat çeken Demirel, “Bu gün 12 Ocak… Biraz geçmişe gidelim.1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alırlar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yaparlar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımlandı” dedi.

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Kadriye Demirel, Çalışan Gazeteciler Bayramı’nın nasıl ortaya çıktığını şu şekilde vurguladı, ” O tarihten sonra 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaktadır. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandı.” Şeklinde açıkladı. ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ Öte yandan Türk   Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Demirel ,“Bizde basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Görevleri başında şehit düşen gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazeteci düşündüğünü, bildiğini, gördüğünü samimiyetle yazan ve ifade edendir” Sendikacılar da hakkı arayan..yanlışın karşısında duran..adaletin mücadelesini verenlerdir…Bu bağlamda  gazeteciler de biz sendikacılara benzerler… Burda belirtmek isterim ki. Siz Alanya Basın ve medya kuruluşlarımızı her zaman  sendikamızın yanında hissettik. Faaliyetlerimizi her zaman gündeme taşıdınız.  Bu desteğinizden dolayı Alanya Basın ve medyamıza  Türk Eğitim SEN Antalya 2 Nolu Şube olarak teşekkür ediyoruz.” Dedi.

AGC Başkanı Gaye Coşkun günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında,  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü adına bizi bir araya getirmek isteyen Türk Eğitim-Sen Başkanı ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Sizler her durumda bizim yanımızdasınız. Bizim kitlelerle buluşmamızda en değerli katkıyı siz veriyorsunuz bizde sizi misafir etmek istiyoruz dediler bunun için  çok teşekkür ederim. Kadriye hanım söylenecek çok söz bırakmadı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihçesini bizlere anlattı. Bu özel günü bir bayram havasında kutluyoruz, ruhumuzda bu var ancak bu buruk bir bayram, edinimler anlamında onları kullanmak noktasında özellikle ekonomik ve sosyal hakların uygulanabilir olması anlamında biz bunları tartışıyoruz. Dileğimiz bunların tartışılmadığı, iyileştirildiği ve daha sürdürülebilir olduğu zamanlarda birlikte olmak. Nazik davetlerinden dolayı Türk Eğitim-Sen’e teşekkür ediyorum. Çok değerli bir iş yapıyorsunuz biz bu süreçte Alanya’nın gazetecileri olarak sizin destekçiniz olacağız.” dedi.

banner111

TÜRK VARSA, ATATÜRK VARSA TÜRK EĞİTİM-SEN ORDADIR

Alanya Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, Alanya Öğretmen Evi’nde Alanya Gazeteciler Cemiyeti üyelerine verdiği kahvaltı etkinliğinde, “Türk varsa, Atatürk varsa Türk Eğitim-Sen ordadır” diyerek Türk Eğitim-Sen’in önemini vurguladı. Başkan Ulu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Birebir gününüzü kutladığım arkadaşlar oldu ama hepiniz ulaşamadık. Bu vesiliyle 10 Ocak gününüzü bir kez daha kutluyorum. Değerli arkadaşlarım ve gazeteciler, şairler ve yazarlardan bahsederken şu ifadeyi çok kullanırım; “Sanatçılar bir toplumun eli ayağı, gözü kulağıdır”, sizlerde aynı kategoridesiniz ve toplumun eli ayağı gözü kulağısınız. Basının çok büyük bir fonksiyonu ve önemi vardır. Türk Eğitim-Sen ilkemiz ve ülkemiz diyen bir sendika, ülkemiz için zor durumlar söz konusu olduğunda hiçbir zaman mücadeleden, ter akıtmaktan asla tereddüt etmeyiz. Çünkü yüzlerce şehit öğretmenimiz var. Bu öğretmenler ülkeyi aydınlatmak için çok emek verdiler. Ama bu insanlar bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecek. Biliyorsunuz ki bir andımız konusu vardı ve Türk Eğitim-Sen açtığı dava sonucunda andımız tekrar okullarda okutulmaya başlandı. Türk varsa, Atatürk varsa Türk Eğitim-Sen ordadır. Hepinize davetimize icabet ettiğiniz için teşekkürler” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne verdiği kahvaltı sonrası Alanya Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’a bütün çalışan gazeteciler adına bir plaket vermek istedi. Bu plaketi de Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Kadriye Demirel’in vermesini sağladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83