'TÜRK TURİZMİNİN GÖZ BEBEĞİ ALANYA'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Müze Müdürlüğünce düzenlenen “18 Mayıs Müzeler Günü” kutlama etkinliklerine katıldı. Tanrıseven, Müze çalışanlarının Müzeler Gününü kutladı.

'TÜRK TURİZMİNİN GÖZ BEBEĞİ ALANYA'

 

banner111
"18 Mayıs Müzeler Günü" kutlamaları, Alanya Kültür Merkezinde, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen'in açılış konuşması ile başladı.  Müze Müdürü Seher Türkmen, Müzeler günü ile ilgili bilgi verdi. Dünya Kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “18 Mayıs Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade eden Müze Müdürü Seher Türkmen, Müzeler Gününün her yıl farklı bir tema ile kutlandığını söyledi. Müze Müdürü Türkmen, 2016 yılı müzeler gününün teması ise; Müzeler ve Kültürel Peyzaj olarak belirlendiğinin ifade etti.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise yaptığı konuşmada, Alanya’nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirterek Alanya’nın kültürel mirasına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 

KAYMAKAM TANRISEVEN “ALANYA BİRÇOK MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ BİR KENTTİR”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Türk Turizminin göz bebeği olan Alanya’mızda deniz, kum, güneş ve doğal güzelliklerin yanı sıra kültür turizminin de öne çıkması gerekmektedir. Alanya birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış geniş kültürel değerlere sahip bir kenttir. Alanya Kalesi, Kızılkule, Syedra ve benzeri kültürel varlıkların turizmde daha fazla yer almasında fayda var. Syedra Antik Kentindeki yapılan çalışmalar bitirildiği zaman Alanya turizmine büyük bir katkı sağlayacaktır. Böylece Alanya’da kültürel alanda da turizm daha fazla gelişecektir. Alanya’mız için Kaymakamlığımız, Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşlar ve Sivil Toplum kuruluşları ile elbirliği ile çalışmalıyız. Müze Müdürlüğümüzün, gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, tüm Müze Çalışanlarının da 18 Mayıs Müzeler Günü kutluyorum.”

PROF. DR. İŞKAN IŞIK "TÜRKİYE’NİN KÜLTÜR MİRASLARINA SAHİP ÇIKALIM"

Protokol konuşmaların ardından Alanya Kültür Merkezi B Salonunda, Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından "Türkiye’nin Kültür Mirasları" konulu konferans verildi. Konferansında Prof. Dr. Havva İşkan Işık, 2016 yılında UNESCO Kültür Listesinde Antalya’nın ve Alanya’nın öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Anadolu’nun yüz binlerce yıl çeşitli kültürlere ev sahipliği yaparak büyük bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, dünyadaki tüm medeniyetlerin beşiği Anadolu olduğunu belirtti. Kültürel miraslara sahip çıkılması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Işık, Anadolu’daki kültürel zenginliğin, farkına varmak için Göbekli Tepe kalıntılarına bakmanın yeterli olacağını söyledi. Prof. Dr. Işık, Anadolu’nun muhteşem bir alaşıma sahip olduğun ifade etti. Köy dokusunun da kültürel mirasa eklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Meddahlıktan Karagöze, Köroğlu’ndan Yunus Emre’ye kadar bütün Anadolu’yu efsaneleri ile birlikte adım, adım dinleyicilerine anlattı.

Keyifli geçen Konferansın ardından Müze Müdürlüğünde "Sergi ve Atölye Çalışmaları" sergilenmesi, Rehberli Müze Gezisi, Müzik Dinletisi ve Kokteyl ile programlar devam etti.

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ÖĞRECİLERE TAVSİYE
“ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNİZDE ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİNİ DE UNUTMAYIN”  

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile birlikte, T.Güzel Sanatlar Lisesi ve A.Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerince hazırlanan, Müze bahçesindeki Sergi ve Atölye Çalışmalarını gezdiler. Sergideki stantları tek tek ziyaret eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencileri gayretli çalışmalarından dolayı tebrik eden Kaymakam Tanrıseven, Üniversite sınavlarına girdikleri zaman, yapacakları Üniversite tercihlerinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin de yer almasını istedi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, sergi gezisinin ardından, Müze Müdürü Seher Türkmen rehberliğinde Müzeyi gezdi. Kaymakam Tanrıseven, Müzedeki sergilenen eserler hakkında Müze Müdür Seher Türkmen’den bilgi aldı. Program Müzik Dinletisi ve Kokteylle son buldu. Müzenin ücretsiz olarak gezilebilmesi vatandaşların çok yoğun ilgisini çekti. Vatandaşlar çocukları ile birlikte Müzeyi gönül rahatlığı ile gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 18:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83