Türkiye'nin tadı ve kokusu Alanya'da buluştu

Türkiye'nin tadı ve kokusu Alanya'da buluştu
Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başkanlığında, Mahmutlar Kılıçarslan İ.Ö.O.’nun koordine ettiği Şehirler ve Kokular Festivali Alanya’da yapıldı. 

Türkiye’nin 61 ili ve KKTC’den gelen öğretmenler ve 280 öğrenci şehirlerinin geleneksel ürünleri ile stand açtı. Festivalde doğudan batıya güzel bir Türkiye mozaiği oluşturuldu.  Standları başında yöresel ürünlerini tanıtan ve tattıran öğrenciler, farklı şehirlerin renk, koku ve kültürünü de tanıdı. Festivale Alanya badem kahvesi ile ev sahipliği yaptı.  Festival alanını gezen Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu öğrencilerle yakından ilgilendi ve sunumları hakkında bilgi aldı.  Festival alanını ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de etkinliği beğendi.  Yücel, emeği geçenlere teşekkür etti. 

HEM TANITTILAR, HEM DE TANIDILAR

Şehirlerinden lezzet ve kokularla gelen öğretmen ve öğrenciler hem tanıtım yaptı, hem de Alanya’yı tanıdı. Mardin Süryani kolonyası, kahvesi ve kurabiyesi ile misafirlerini karşıladı. 

HER İLDEN FARKLI KOKU VE LEZZETLER

İlk kez farklı bir şehre gelen Mardinli çocuklar, denizi görmenin mutluluğunu yaşadı. Yozgat standında ise geleneksel koku ve lezzetlerin yanı sıra tarih de tanıtıldı.  Festivalde Bolu ise kozalak reçeli ve kolonyası ile tanıtıldı.  Festivalin renkli ve kokulu standlarından bir diğeri ise Kastamonu’ya aitti.  

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 20:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83