Türkoloji Araştırmaları Topluluğu Ata'nın huzurunda

Türkoloji Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen Ankara-Anıtkabir Gezisi Alanya HEP Üniversitesi bünyesinde ikinci kez gerçekleştirildi.

Türkoloji Araştırmaları Topluluğu Ata'nın huzurunda
Türkoloji Araştırmaları Topluluğu “Tarihi ve Kültürel Gezi Faaliyetleri” kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile Ankara-Anıtkabir Gezisi ile başladı. 





Türkoloji Araştırmaları Topluluğu (TÜAT) Başkanı Hüseyin ÇELİK yaptığı açıklamada ; " Yaptığı faaliyetlerle ilklere imza atan Türkoloji Araştırmaları Topluluğu geleneksel olarak ikinci düzenlediğimiz Ankara-Anıtkabir Gezisi’ne katıldığınız için teşekkür ederiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yaşamayı bize şeref kılan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatük ve silah arkadaşlarına minneti borç biliriz. Atamız’ın kabrini ziyaret ederek kulüp mensubu arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkusunu daha derinden hissetmiş olduk. 29 Ekim’de Ata’mızın huzurunda “Varlığım Türk varlığına armağan olsun ve Ne Mutlu Türk’üm demenin haklı gururunu yaşamaktayız. Atamızın 'Ankara’yı coğrafya kitaplarından ziyade tarihten öğrendik ve cumhuriyetin merkezi olarak öğrendik.' dediği gibi. 

Bizlerde buram buram tarih kokan güzel Ankara’yı gezerek atalarımızın bizlere miras bırakmış oldukları tarihi zenginliklerle milli duygularımızı canlandırdık. Her Türk gencinin görmesi gereken yerlerin en başında yer alan Ankara’yı her yıl mutlaka ziyaret etmeye devam edeceğiz. Topluluk faaliyetlerimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Alanya Belediyesi’ne, Alanya Türk Ocağı Başkanı Hasan Peker'’e, Alanya Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Çelik’e, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Sedat Ildız'a, üniversitemiz genel sekreteri Dr. Öğr.Üyesi Murat Ertan Doğan'a ve topluluk akademik danışman Dr. Öğr.Üyesi Nihan Sidar'a teşekkürleri borç bilirim. “dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 18:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83