Türktaş Mahallesi Mandıras Cami dualarla ibadete açıldı

Türktaş Mahallesinde inşası tamamlanan, Türkler Mahallesi Mandıras Cami dualarla ibadete açıldı.

Türktaş Mahallesi Mandıras Cami dualarla ibadete açıldı
Açılış programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan hayırseverler ve Türktaş mahalle sakinleri katıldı.

Müftü İlhan’ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelası kesildi ve programa katılanlarla ilk Cuma namazı eda edildi.

Cuma namazını kıldıran Müftü İlhan "Anne-Baba Rızası, Rabbimizin Rızasına Vesiledir" konulu cuma hutbesi irad etti.

Açılış programıyla ilgili bilgi veren Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi: “Türktaş Mahallesinde inşası tamamlanan, Türkler Mahallesi Mandıras Cami ‘ni Belediye Başkanımız, hayırseverler ve mahalle halkımızla birlikte ibadete açarak ilk namazımızı eda ettik. Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Camilerimiz bilgi, ilim, hikmet ve ahlak mekânlarıdır. Bulunduğu yerin daima ruhu’dur. Rabbimizi, Dinimizi, Kitabımızı, Peygamberimizi, kardeşliğimizi ve hayatı öğrendiğimiz mekanlardır. Allah’a kul olmanın, sadece O’nun huzurunda eğilmenin hazzını iliklerimize kadar hissettiğimiz mekanlardır. Bu vesileyle bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar emeği geçen, projesinden işçisine, mimarından mühendisine emek ve gönül veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim ilim ve ibadet mekânlarını inşa eden ve destekte bulunan hayırsever vatandaşlarımıza da daima bereket ihsan eylesin. Hayır ve hasenatlarını yüce katında en güzel şekilde kabul buyursun. Gönüllerimizi, zihinlerimizi ve bedenlerimizi camilerden ayırmasın.” Dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL ise şu ifadelere yer verdi:” El birliğiyle Türktaş Mahallemize kazandırdığımız Mandıras Cami'nin açılışını gerçekleştirdik. Müftümüz Dr. İhsan İlhan'ın imamlığında, hemşehrilerimiz ile birlikte namazımızı eda ettik. Bu güzel yapının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2021, 18:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83