Ulaş piknik alanının içler acısı hali

Alanya'da piknik yapmak isteyenler gözde mekanlarından olan Ulaş'ın hali içler acısı. Özellikle tuvalet ve lavoboların durumu için vatandaş belediyeyi değil insanlığı suçluyor.

Alanya'da bulunan Ulaş Piknik Alanı yerli ve yabancıların yıllardır uğrak noktalarından birisi konumunda. Doğa ile içe içe bir gün geçirmek isteyen denize girmek isteyen vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği piknik alanı bakımsızlık yüzünden adeta kaderine terkedilmiş vaziyette. Bu durumun en büyük suçlusu ise yine vatandaşlar olarak görülüyor.

Ulaş'ın bu içler acısı halini video ile görüntüleyen Tarık Koban isimli vatandaş sosyal medya üzerinden görüntüleri paylaştı. Koban'ın Alanya Belediyesi'nden Ulaş için yardım istediği video kısa süre içerisinde onlarca vatandaş tarafından beğenildi ve paylaşıldı. 

Videoda özellikle lavoba ve tuvaletlerine görüntüsü vatandaşların büyük tepkisini çekti. İşte bu video için yapılan bazı yorumlar: 

Yahya Zengin: Bence temizliğini ne kadar yaparsan yap farketmez. Orayı kullanan o hale getirenler utansın. 

Ramazan Çağlar: Onu pisliği yapan da kendi insanımız neden hep bahaneler üretiliyor. Herkes adabında kullanılırsa daha güzel olur. Herkes ilk önce kendi sorgulasın.

Emine Akarca: Tuvalet bedava olunca.

Adnan Akay: Eğitim şart. Hayvan bile pisliğinin üstünü örtüyor. Senin Almanya da köpek pisliğini ortaya biryere yaparsa sahibi poşetle o pisliği alıp çöpe atıyor. Burda adam kendi pisliğini temizlemiyor fark burda abi. Bld ye herkezin kıçına adammı taksın?

Ali Karaduman: Hiç kimse belediyeyi veya görevliyi elestirmesin. İnsanlar önce nasıl kullanilacağını bilmesi lazım. Temiz bulup pis şekilde bırakan yine insan. Sonuçta görevli kapıda nöbet tutup sıçan kişinin arkasından kontrol edicek degil ya.

Hüseyin Hacıoğlu: İnsan olan anlar ancak.

Hasan Şahin: Pekala o zararı insan kendisi vermiyor mu? Başkan kendisi mi o şekile mi gedirdi insan kendisi temiz tutacak.

Mustafa Görgülü: Hocam bizim milletimiz temizlikten uzak bir millet. Çıktığı yeri temizlemek gibi bir alışkanlığı yok. Belediye ne yapsın? Her çıkanın arkasından temizlikçi girecek, önce insan insanlığını bilecek. Bizim milletimiz hayvani eğitebiliyor ama kendini eğitemiyor malesef.

Ercan Turan: En büyük sorun suyun olmaması. Su olmazsa temizlik olmaz. Suyu getirmek belediyenin işi. Vatandas evinden suyunu getiremez. Ücretli olması da bir çözum. Ama yinede su sorunu çözülmeli.

Ramazan Akıllı: Niye arkadaşım niye ücretli olacak. Bumu yani aklınıza gelen tek çözüm? Çözüm oraya yakışan bir tesisin belediye tarafından yapılıp her hafta sonu binlerce insanımızın nefes aldığı stres armaya çalıştığı ulaşımı kolay olan tek yeri yaşana bilir hale getirmek.

Cihan Ölürdönmez: Bence belediyede kusur yok kusur bizim insamızda. İnsanımız pis. 

Oğuz Radif: Neden herşeyi belediyeden bekliyorsunuz ona bir anlam veremiyorum. Bence çocuklarımıza ilkokuldan itibaren görgü ahlak medeniyet eğitimi verilmeli ki toplum bu halde olmamalı. Biz toplum olarak önce kendimiz temiz tutsak geri kalan ufak tefek pislikleri belediye yapsa hem devlet kurumları meşgul olmaz hemde bir nebze temiz olur heryer.

Osman Top: Buradaki bazı insanlar utanmasa evindeki vcyide belediye çalışanları temizlesin istiyor.

Cengiz Nur: Tek kelime, o tuvalet nasıl yapıldıysa suyuda temizliğide dūşūnūlmeli. Cami temizliği gibi bir ekip kurulur, bir de araba gūnlūk o temizlik yapılır. Demegoji yapmaya gerek yok. Paralıda olmaz kolay gelsin.

İsa Aktaş: Tabiki verilen deger bu değil fakat bunu kirletende bizim kendi insanınız.

Huseyin Bekar: Herşeyi belediye diyoruz birazda bizim insalarımız temiz bıraksak kendi evlerinde belediye yok.

Nimet Ulu: Açın suyu koyun bi tanede gariban ihtiyacı olan birini hem temiz tutsun hemde ekmeğini kazansın al sana işin çözümü.

Gönül Birdoğan: Dışarıya bile sıçıyorlar, geçtim ki tuvalete terbiyesizlik bu başka bişey değil evlerindede mi? Bunu yapıyorlar.

Meryem Usanmaz Taze: Temzlik imandandır denmiş. Halkımız pis kullanıyosa ve belediyede kontrolü düzgün yapmıyosa tek taraflı suçlamak yanlış.


Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83