Vatan Partisi Alanya’dan çevreci açıklama

Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu yaptığı basın açıklamasında Alanya’nın çevre sorunlarıyla ilgili başlıca politikalarını aktardı. Kurtoğlu: “Halk sağlığı programları geliştirilecektir. Öncelikle gürültü, hava deniz ve çevre kirliliği gibi halk sağlığını tehdit eden sorunların çözümü hedeflenecektir. Alanya’mızın bir çok noktasına modern tuvaletler konulacaktır. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlara kavuşturulacak. Sokak hayvanlarına ilgili yasa kapsamında muamele yapılacak. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmayacağız” dedi.

Vatan Partisi Alanya’dan çevreci açıklama

Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu bugün Alanya’daki çevre sorunlarını ele aldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Vatan Partisi’nin Alanya’da başkanlığa gelmesi halinde tüm çöp konteynırlarını yerin altına alacaklarını belirten Kurtoğlu şunları söyledi: “Alanya’mızın değişik bölgelerine çöple ilgili tesisler kurulacaktır. Buralarda geri dönüşüm sağlandığı gibi, Elektrik enerjisi üretimi yapılacaktır. Bu tesislerin kurulacağı ilçemize tesislerin işletim maliyetlerini karşılamak için bu mahallerde teşvik yatırımları ile desteklenecektir. Halk sağlığı programları geliştirilecektir. Öncelikle gürültü, hava deniz ve çevre kirliliği gibi halk sağlığını tehdit eden sorunların çözümü hedeflenecektir. Alanya’mızın birçok noktasına modern tuvaletler konulacaktır. Kırsal alanlarda oturan yurttaşların sağlık hizmetlerine kolay erişimi sağlanacaktır. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlara kavuşturulacak. Hastanelerin yanlarına misafirhaneler kurulacak ve hasta yakınları sokakta sabahlamaktan kurtarılacaktır. Bununla ilgili yapılan çalışmalar geliştirilecektir.”

Sokak hayvanlarına da yasalar kapsamında müdahale edileceğini belirten Kurtoğlu, “Sokak hayvanlarına ilgili yasa kapsamında muamele yapılacak. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmayacağız. Sokakta bizlerle yaşamaya çalışan sokak hayvanlarının her türlü sağlık desteği belediyemizce verilecek. Yaşam hakkına karşı bahaneleri reddediyoruz. Belediyelerimiz bünyesindeki huzurevleri, her bakımdan geliştirilecektir. Bakıma muhtaç hastalara hizmet verecek birimler, öncelikle büyütülecektir.Belediyenin birinci sorumluluğu, tüm Alanyalıların dinlenme ve eğlenme hakkını yerine getirmek olacaktır. Tüm kıyı şeridinde halkımızın yararlanacağı halk plajları oluşturulacak ve tatil günlerinde bu merkezlere özel otobüs seferleri konulacaktır” şeklinde konuştu.

banner111

               

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83