Vatandaşlar bu markaları boykot ediyor

Hollanda Türk bakanlara ve gurbetçilere uyguladığı şiddet ile büyük tepki aldı. Sosyal medyada Hollanda malı marka ürünlere protesto başladı. Peki Hollanda markaları neler, Türkiye'deki piyasada hangi ürünleri var?

Vatandaşlar bu markaları boykot ediyor

Aslında marketlerden benzin istasyonlarına, finans piyasasından gıdaya kadar bir çok Hollanda şirketi ülkemizde faaliyet gösteriyor. Gıda sektöründe "Perfetti" firması Vivident, Mentos, Chupa Chups, Big Babol, Center Fresh, Broklyn gibi ürünlerle yer alıyor.

banner111
Hollanda finans şirketleri hangileri? : Türkiye'de finans sektöründeki en büyük kurum ING Bank. NN Sigorta ve Credit Europe Bank Hollanda şirketlerinden bazıları. KLM Royal Dutch Airlines ve Martinair ise Hollanda'nın turizmdeki şirketleri.


Hollanda araba markaları arasında ise DAF Kamyon Uzel Massey ferguson traktörleri bulunuyor. Hollanda'nın en büyük markaları ise petrol sektöründe yer alıyor. Shell bunların başında yer alırken Tamoil firması da bir diğer kurum. Hollanda'nın ünlü markaları arasında Philips ile TomTom navigasyon cihazı da bulunuyor.


Ünlü temizlik üreticisi Unilever'in bir ayağını da Hollanda oluşturuyor. 1930 yılında iki yahudi firması olan Hollandalı margarin üreticisi Margarine Unie ile İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers’ın birleşmesiyle oluştu. İşte unilever firmasına ait markalar AXE, Becel, Cif, Domestos, Dove, Knorr, Lipton, Vaseline, Yumoş, Algida, Calve, Carte Dor, Clear, Fruttare, Max, Rinso, Cif, Elidor, Sana, OMV olarak biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 13:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83