'Yabancıya mülk satışını durduracağız'

'Yabancıya mülk satışını durduracağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya'da barınma krizine sebep olan konutta yaşanan fahiş fiyat artışlarına ilk somut açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra 5 yıl boyuna yabancıya konut satışının yasaklanacağını duyurdu.

Alanya'da önü alınamayan konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşların belini bükerken, ev almayı düşünmek bir yana 8 bin TL'den başlayan kira fiyatları nedeniyle çok sayıda kişi zor günlerden geçiyor. Barınma krizi artık vatandaşın bir gerçeği halini alırken hükümetin Yeni Evim kampanyası piyasayı rahatlatmak bir tarafa konut fiyatlarını daha da arttırdı. Konuya ilişkin en çarpıcı açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Doğrudan somut bir çözüm ortaya koyan Kılıçdaroğlu, seçimden sonra 5 yıl süreyle yabancıya konut satışının yasaklanacağını duyurdu.

banner111

"VATANDAŞA ÖZ VATANINDA ZULÜM"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Sarayın zalim düzeni yüzünden insanlarımızın ev sahibi olması hayal oldu. Kiralar da şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanında zulüm var. 6 ay sonra, beş yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz. Fiyat dengesi oluşmadan yasak kalkmayacak. Öncelik kendi insanımızdır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2023, 21:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83