Yeni Alanyalılar 15.kuruluş yıldönümünün coşkusuyla kutladı

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) 15. Kuruluş Yıldönümünü, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ve çeşitli etkinliklerle kutladı.

Yeni Alanyalılar 15.kuruluş yıldönümünün coşkusuyla kutladı
Kutlama Programına, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel, yabancı büyükelçilik temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, fahri konsoloslar, yabancı dernek başkanları, vatandaşlar ve yerleşik yabancılar katıldı. Ukraynalı sanatçı Elena Skolova’nın müzik diladnletisiyle başlayan 15. Yıl Kutlama Etkinlikleri, slayt gösterisi ve Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

TÜM KONUŞMALARDA, UYUM VE DOSTLUK MESAJLARI VERİLDİ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi’nin 15 yıl önceki yola çıkış öyküsünü ve bu günlere gelişine dikkat çeken Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu konuşmasında, “Türkiye’de tek ve ilk olan meclisimiz, çalışmalarıyla tüm dünyaya örnek olmuştur. Farklı kültürler ve bu kültürlerin uyumu, Alanya’nın çok eski tarihlerinden günümüze kadar gelerek, aynı etkiyi günümüzde de devam ettirmiştir. Noel Pazarı kurabiliyor, birlikte iftar açabiliyor, sanat sergileri düzenleyebiliyor ve pek çok etkinliğe katılabiliyoruz. Bizlerden bu konuda desteğini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

“ALANYA DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR KENT”

Meclis Başkanı Karaoğlu’nun ardından söz alan Yabancılar Meclisi Almanca Sözcü Ursula Greune, İngiliz Sözcü Anna Bielecka, Rusça Sözcü Luiza Gigitasvili ve Türkçe Sözcü Özlem Gök de ortak bir açıklama yaptı. Sözcüler açıklamalarında, hangi dinden ya da hangi dilden olursa olsun binlerce yabancının yaşadığı Alanya’nın, dünyaya örnek olacak bir uyum kenti olduğunu hatırlattılar. Sözcüler bu uyumun Alanya’daki baş mimarı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başta olmak üzere tüm devlet yetkililerine, Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’na, 15 yıldır onlarla birlikte bu görevi yürüten Meclis Görevlisi Nimet Bolat ve Kerim Kocabaşoğlu’na, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ettiler.

“ALANYA’DA YAŞAYAN HER YENİ ALANYALI KENDİ ÜLKESİNİN BİR ELÇİSİDİR”

Daha sonra kürsüye gelen Alanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı ve Yabancılar Meclisi Üyesi Paulina Müftüoğlu ise Yabancılar Meclisinin ve yerleşik yabancıların Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Müftüoğlu, Alanya’nın sadece kum, deniz ve güneşten ibaret olmadığını ifade ederek, “Bu şehrin tarihi, kültürü, mutfağı, uluslararası organizasyonları ve daha pek çok etkinlikleri var. Bu insanların hepsi birer tanıtım elçisidir” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “YABANCILAR MECLİSİ HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜNÜN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

Yabancılar Meclisinin 15 yıldır, kentte yaşayan yerleşik yabancı dostlarımızın hayatını kolaylaştırdığını, onların karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak için özveriyle çalıştığını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Her dilden, her dinden,  her milletten insana ev sahipliği yapan kentimizde, yerlisiyle yabancısıyla uyum içinde kardeşçe yaşıyoruz. Yabancılar Meclisi, bu dostluğun, hoşgörünün, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğidir” dedi.

“TÜRK-İSLAM MEDENİYETİ HOŞGÖRÜSÜNÜ SONSUZA KADAR YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türk- İslam medeniyeti hoşgörüsünü sonsuza kadar yaşatmayı hedeflediklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Yücel, “Atalarımızdan miras aldığımız Türk-İslam medeniyeti hoşgörüsünü, bizler de sonsuza kadar yaşatmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Yabancılar Meclisi’mizi daha da güçlendirerek, Yeni Alanyalı dostlarımızın kendilerini daha iyi temsil edebilmelerini sağlayacağız. Bu meclis, Alanya’da yaşayan farklı uluslardan vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Salondaki resmi programın ardından tüm katılımcılar fuaye alanına geçerek düzenlenen etkinliklerle 15. yıl kutlamalarını sürdürdüler.



Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 11:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83