Yöresel yemekler bu sefer profesyonellere öğretilecek

Alanya Belediyesi’nin, Alanya’nın yöresel yemeklerini yaşatmak için “Yöresel Yemek Atölyesi” adıyla başlattığı yemek kursları devam ediyor. Alanya Belediyesi’nin, yeni açacağı kursta yöresel yemekler bu sefer profesyonellere öğretilecek.

Yöresel yemekler bu sefer profesyonellere öğretilecek

 Otellerde, lokantalarda çalışan aşçılar için düzenlenecek kursta, Alanya lezzetlerinin dünyaya da tanıtılması amaçlanıyor. Kursu tamamlayan aşçılar yaz aylarında şehrimizi ziyaret eden turistlere, otel ve lokantalarda sundukları dünya mutfağının yanı sıra yöresel mutfağı da sunacak.

banner111
İKİ GÜN SÜRECEK 

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Mutfağında organize edilen kurs, 3 Ocak’ta başlayacak. Alanya’ya özgü yöresel yemeklerin öğretileceği kurs, 2 gün boyunca bu işin ustalarına aktarılacak.

PROFESYONELLER EV HANIMLARINDAN ÖĞRENECEK

Daha önce ev hanımları için düzenlenen yöresel yemek kursları bu kez farklı bir gruba hitap edecek.  Kursa ilk etapta Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyeleri ve yönetim kurulu aşçıları katılacak. Profesyonel aşçılar Alanya yöresel yemeklerinin geleneksel yöntemler ile yapımını kursa hocalık yapan bir ev hanımından öğrenecekler



Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 10:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83