Yücel: Alanya'nın ismini kirleteni affetmem!

"3-5 kuruş için Alanya'nın ismini karalatan esnafı affetmem" diyen Başkan Yücel, "Biz ne kadar ceza yazılması gerekiyorsa yazacağız. Hatta ruhsatlarının ellerinden alınmasına kadar bu durum gidecek" dedi.

Yücel: Alanya'nın ismini kirleteni affetmem!

 Alanya Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı bugün saat 14.00'da Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Meclise partilerin meclis üyeleri eksiksiz katılım gösterdi. Alanya Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında meclis gündemine geçmeden önce grup sözcüleri söz aldı. Sözcüler, Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ederek, anneler günü ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. Ayrıca grup sözcüleri şehitlerimiz ve elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Josef Sural için başsağlığı diledi. CHP ve İYİ Parti grup sözcüleri ise T.C. ibaresinin belediye binasına asılmasından ötürü Başkan Yücel'e teşekkür etti. Mayıs olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Başkan Yücel, meclis gündemine geçmeden önce tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. İhtiyaç sahibi insanlara evlerine kadar hizmet sağladıklarını dile getiren Başkan Yücel, ''Şehitlerimize Allahtan Rahmet Gazilerimize acil şifa diliyorum'' dedi. 

banner111
JOSEF SURALIN ADI SPOR YA DA SOSYAL TESİSTE YAŞATILACAK 

Ankara'da Şehit Cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren Yücel, elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Josef Sural'ın adının bir spor tesisine ya da sosyal alana verileceğinin mesajını verdi. Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak birçok proje olduğuna dikkat çeken Yücel, ayrıca Anneler Günü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak kutlamalara tüm Alanya halkını davet etti. Meclis toplantısındaki gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken meclis sonunda CHP grup sözcüsü Erkan Demirci ve İYİ Parti grup sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak bazı konularda taleplerini iletti.  

MESİRE ALANLARININ DENETİMİ BELEDİYE TARAFINDAN YAPILACAK 

Mecliste son günlerde gündem de yer alan DEMAŞ kararı komisyona havale edildi. CHP grup sözcüsü Erkan Demirci, mecliste yer alan maddelerden mesire alanlarının denetimiyle ilgili sıkıntılardan bahsetti. Mesire alanlarının denetiminin kim tarafından yapılacağını sordu. Bunun üzerine Başkan Yücel Mesire alanlarının Belediye tarafından bakım, onarım, güvenlik denetimini yapacağını dile getirdi. Mecliste yer alan diğer gündem maddeleri ise oy birliği ile kabul edildi. 

'BORÇLANMA OLURKEN MALİYET ANALİZLERİ İYİ YAPILMALI' 

Meclis gündeminin sona ermesinden sonra söz alan CHP grup sözcüsü Erkan Demirci, belediyenin borçlarına değindi. Ayrıca Demirci, rapora göre gelir bütçesine oranla belediyenin her 3 liranın 1 lirasının yatırıma ayrılmış olduğunu belirterek, diğer belediyelere göre borç durumumun iyi olduğunu dile getirdi. Demirci, " Tahmin edilen ile tahakkuk edilenleri tam olarak tutturamamışız. Buna göre bütçenin daha gerçekçi olması lazım. Yapılan borçlar tüketim amaçlı değil yatırım amaçlı olmalı fakat yatırım amaçlı da olurken de aynı zaman da fayda maliyet analizleri iyi yapılmalı'' dedi. Bunun üzerine Yücel, "Şubat ayında belediyenin alacağı miktar 2 milyon lira olurken belediyenin tahsis edebildiği  ise 178 bin lira yani yüzde 10 bile değil'' dedi. Ayrıca başkan Yücel sadece belediye personelinin aylık giderinin  13 milyon lira olduğunu belirtirken,  İller Bankası'ndan alınan miktarın yarısı bile olmadığını ve bu miktarın azalacağını dile getirdi. Başkan Yücel, "Ben her zaman tasarruftan yanayım. Biz belediyemizin 1 lirasını bile sorabilecek güçteyiz" dedi. 

MANAVGAT- ADANA ARASINDA İHRACAT BELGESİ OLAN TEK SU FABRİKASI 

Konuşmasının devamından  fayda sağlayacak yatırım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yücel, "Çıplaklı'nın üzerinde su fabrikası kuruluyor. Manavgat ve Adana arasında ihracat belgesi olan tek su fabrikası. Üretken olmamız  gerekiyor bu  konuda hepinizin görüşüne açığım yeter ki belediyemiz ülkemiz kazansın" dedi. 

ESNAFLARIN RAHATSIZ EDİCİ TUTUMLARI İÇİN CAYRIDICI CEZALAR İSTENDİ 

Erkan Demirci'nin ardından söz alan İYİ Parti grup sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak da esnafların ahilik kurallarına uymadığını dile getirerek şöyle dedi: "Çarşı  merkezindeki esnafların bir kısmı çığırtkanlık yapıyor.  Özellikle  Atatürk Caddesi'nin altında kalan yerde zabıta denetim yapıyor fakat ya yeterli değil ya da caydırıcı değil'' dedi. Ayrıca Zavlak esnafların bazılarının kadınlara yönelik rahatsız edici tutumları olduğunu söyleyerek denetimlerin daha caydırıcı nitelikte olması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının devamında Zavlak, mekanların ve teknelerin ses açma konusunda aşırıya kaçtıklarını söyledi. Bu konuda da kontrollerin yapılması gerektiğini,sezon başlamadan bu kontroller sağlandığı takdirde iyi bir sezon geçirileceğinin altını çizdi. Bunun üzerine Başkan Yücel, son 1 ayda denetimlerin çok sıkı bir şekilde yapıldığını dile getirerek çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

'GEREKİRSE RUHSATLARI ALINACAK' 

Konuşmasının devamında bu tavırda olan esnafları kınadıklarını belirten Yücel, "Biz öncelikle esnaf olarak dikkat edip ahilik kurallarına uyarak hareket etmeliyiz. 3 kuruş, 5 kuruş kazanacağız diye bu güzel Alanya'nın adını karalamaya gerek yok. Biz ne kadar ceza yazılması gerekiyorsa yazacağız. Hatta ruhsatlarının ellerinden alınmasına kadar bu durum gidecek.  Ayrıca ceza alan esnafta ceza işlem tarihi ne zamansa o zaman borcunu ödeyecek. Kimsenin bu memleketin düzenini huzurunu bozmaya hakkı yok. Bizim yetemediğimiz yerde Alanya halkından destek istiyoruz burada herkes kurallara uyacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 18:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83