Yücel'den halka katılım teşekkürü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teleferik açılışına katılan Alanya halkına teşekkür etti. Başkan Yücel, "Ben Alanya halkına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni diyorum. Sağ olun var olun geldiğiniz için." dedi.

Yücel'den halka katılım teşekkürü
Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda birimlerden gelen konular incelenerek karara bağlandı. Başkan Yücel alınan kararların bölgemiz için hayırlı olmasını temenni etti. 

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün açılışı gerçekleştirilen teleferik hakkında konuştu. Alanya'nın 30-40 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yücel, "Çok şükür ki her zaman söylediğimiz gibi Alanyamızın bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın meclis üyelerimizin bir hayali vardı. Bu hayali 30-40 yıl sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Alanya halkı da dün bizleri yalnız bırakmadı; gerek bürokrat olarak, gerekse de halk olarak gerçekten çok iyi bir katılımla bu teleferiği taçlandırdık. Ben Alanya halkına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni diyorum. Sağ olun var olun geldiğiniz için." dedi.

"TURİZM GELECEK YIL DAHA İYİ OLACAK"

Geride bırakmak üzere olduğumuz turizm sezonun değerlendiren Başkan Yücel, beklentilerin karşılandığını ancak arzu edilen seviyeye çıkılamadığını söyledi. "Yine de çok şükür." diyen Başkan Yücel, turizm sezonu değerlendirmesini ve gelecek yıldan beklentilerini şu sözlerle dile getirdi: "Bu sadece bizim ülkemiz için değil dünyada da zaten böyle bir turizmle ilgili sıkıntılar var. Biz her zaman şunu söylüyorum biz dünyada turizmi hem toplum olarak hem de devlet olarak en iyi yapan 5 ülkeden birisiyiz. Çünkü en güzel tesisler bizde, en güzel coğrafya bize, en güzel hizmet sektörü bizde her şeyden önce hizmet sektörü ile mutfak mirasımız bizim güzel. Bunları değerlendirdiğimiz zaman diğer destinasyonlarla avantaj ve dezavantajları karşılaştırdığımız zaman bizim ülkemiz daha fazla avantajlı bir duruma geçtiğini ve avantajlı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Dünya da ve ülkemizde daha fazla olumsuz bir durum olmadığında ben turizmin katlanarak gideceğine inanıyorum. Zaten zamanla da bunu görüyorsunuz. Avrupa pazarından bu yılın oranından gelecek yılla ilgili şu andaki rezervasyonların yüzde 20, yüzde 25 fazla olduğunu tur acentelerinden duyuyorum. Bu da bize gelecek yıl turizmin bu yıldan daha iyi olacağını, hedef koyduğumuz 2014, 2015’leri yakalayacağımızı umuyorum. Bundan sonrası bu sektörle uğraşan hem arkadaşlarımızın, hem kamu kuruluşlarının, hem yer yönetimlerin hem de hükümetimize devletimize çok iş düşüyor. Biz inşallah arzu ettiğimiz hedef koyduğumuz kitlelere ve turizm potansiyelimize ulaşacağımızı düşünüyorum."

1 LİRA ALTAV'A, 1 LİRA ALANYASPOR'A

Dün yapılan teleferik açılışında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir müjde vermiş ve teleferikten alınan her biletten 1 Lira'sının Alanyaspor'a, 1 Lira'sının da Alanya'yı Tanıtma Vakfı (ALTAV)'na verileceğini söylemişti. Yücel bu sözünü basın mensuplarına şu sözlerle açtı: "Tabi ki ALTAV’ın sabit geliri çok az biliyorsunuz. Hep gelen hibelerle, yardımlarla turizmcilerin yardımlarıyla gidiyor, yerel yönetimin ve kaymakamlığın katkısı ile gidiyor. Tabi ki gerek ALTAV’a gerekse de Alanyaspor’a sabit gelirler elde edilmensin her zaman tarafıyız, tarafı da olacağız. Özellikle ALTAV’a ayrılan bu ödenek bir can suyu olacak. Daha iyi bu bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Teleferik deyip geçemeyin katkısını göreceğiz. Yöreye de neler kazandırdığını hep beraber göreceğiz. Tabi ki Alanyaspor diğer kulüplere göre borçsuz yürüyen ve kendi yağıyla kavrulan bir kulübümüz. Ben yöneticilerine teşekkür ediyorum ama gelir ihtiyacı tabi ki var. Bu ve buna benzer bir çok gelir elde etmeliyiz. Bu yapılan gelirler, bu yapılan iyi niyetli çalışmalar hem bölge halkına yarayacağını düşünüyorum hem de ALTAV ve Alanyaspor’a iyi bir katkı olacağını düşünüyorum."

Başkan Yücel son olarak ALTAV'ın yapmış olduğu fuarlara iş yoğunluğuna göre elinden geldiğince katılacağını ve destek vereceğini belirtti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 13:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83