Yücel: Dolu dolu bir 5 yıl geçirdik

Alanya Belediye Meclisi 5 yıllık çalışma döneminin son meclisinde vedalaştı.

Yücel: Dolu dolu bir 5 yıl geçirdik
Yerel seçim öncesinde son Belediye Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Başkan Yücel başkanlığında yapılan toplantıda Yücel ve tüm meclis üyeleri birbirlerinden helallik istedi. Dolu dolu bir 5 yıl geçirdiklerini söyleyen Başkan Yücel, “Sizlerle birlikte Alanya’ya hizmet etmek çok güzeldi. Dava arkadaşlığı çok güzeldir. Sizlerle olan dava arkadaşlıklarımızda hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Alanya Belediye Yücel Başkanlığı’nda ki son belediye meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin tamamına yakının katıldığı toplantı öncesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel meclis üyelerine özel olarak yapılmış koza çiçeğinden tablo hediye etti.Meclis öncesinde Başkan Yücel tüm grup sözcülerine söz verdi. İlk olarak konuşan Ak Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, “Son meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Ben yeni gelecek olan ve içimizden tekrar seçilecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 2014 yılında ilk seçildiğimiz zaman bütün belde belediyelerinin kapandığı Alanya Belediye’sinin tek bir belediye olduğu bir takım bilinmezlikler ve karmaşalar içerisinde ilk 1 yıl bir taraftan yapılanma, bir taraftan hizmetin akışıyla alakalı bir takım o dönem içerisinde sıkıntılardan kaynaklı problemler yaşandı. Ancak 2 ve 3’ncü yıl içerisinde artık sistemin oturduğu hizmet akışının iyi bir şekilde devam ettiği bir sürece girildi. Bir takım kararlarda biz evet yedik hayır dedik ama buradaki bütün arkadaşlarımızın tamamı Alanya için bir takım şeylere evet dedi. Burada herkesin amacı hizmetti.  Amacı Alanya’nın daha iyi noktalara gelmesiydi. Bu anlamda da  eleştiriler yapılırken bile siyasi nezaketi elden bırakmayan karşılıklı saygıyı beraberce gösterebilen bir meclis kültürüyle devam ettirdiği bir süreçti. Ben herkesin hakkını helal etmesini istiyorum” dedi. 

‘BU KOLTUKLAR ALANYA HALKININDIR’

CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş ise, “5 yıllık süreci değerlendirdiğimiz zaman bir muhalefet partisi olarak yapılan bütün çalışma ve alınan kararlarda Alanya’nın yararına olan her türlü çalışmaya elimizden geldikçe destek verdik. Bu koltuklar bizlerin değil, Alanya halkınındır. Alanya halkı belli bir dönem için kendilerini  temsil etmek üzere bizleri buraya göndermiştir. Biz Alanya halkının yararına çalıştığımızı düşünüyoruz. Çok demokratik ve güzel bir ortamda çalıştık. Herkese teşekkür ediyoruz, herkes hakkını helal etsin” şeklinde konuştu. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna’da tüm grup sözcülerinin yorumlarına katıldıklarını belirterek tüm meclis üyelerine ve belediye personeline teşekkür etti. 

TÜM MECLİS ÜYELERİ KONUŞTU

Mecliste daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu kararları, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Kararlarının görüşülmesi ile başladı. Mecliste Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu kararları, imarla ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen talepleri de görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Meclis Sonunda Başkan Yücel tüm meclis üyelerine söz verdi. Meclis üyelerinin tamamı 5 yıllık süre zarfında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in kaptanlığında çok uyumlu ve demokratik bir şekilde Alanya’nın yararı için çalıştıklarını söyleyerek birbirlerinden helallik istediler.  

‘DOLU DOLU BİR 5 YIL GEÇİRDİK’

Mecliste son olarak ise Başkan Adem Murat Yücel konuştu. Başkan Yücel konuşmasında şunları söyledi: Böyle güzel ekip arkadaşlarıyla çalışmak herkese nasip olmaz. Bizler gerçekten çok şanslıyız. Allah sizlerden razı olsun. 5 yıl öyle dolu dolu geçti ki bir tek ilçe seçim kurulundan mazbatayı aldığım günü hatırlıyorum. İnanın sizlerle çalışmak çok güzeldi. Alanya’ya hizmet etmek çok güzeldi. Bilindiği gibi burada her şey yerel yönetimlere bağlı.  Yerel yönetimlerde aklı selim insanlardan oluşunca her şey güzel oluyor. Ben bugüne kadar hem Alanya’ya hem belediye meclis üyelerimize, hem belediye personelimize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 

’15 YILDA 1 KEZ MECLİSE KATILAMADIM’

Hayatta çok dostluklar ve arkadaşlıklar vardır.  Ama dava arkadaşlığı vardır hepsinden farklıdır. Dava arkadaşlığı gönüllülük esasına bağlıdır. 2003-2004 yılında siyasete başladığım 10 tane arkadaşım vardı. Arkasından da dava arkadaşlığı yaptık. Aradan 15 yıl geçti bu dava arkadaşlarım yine aynı şekilde 10 tanesi de akşamları seçim ofisimize benden önce gelir, benden sonra gider. Dava arkadaşlıkları böyledir. Sizlerle olan dava arkadaşlıklarımızda hiçbir zaman bitmeyecek. 60 meclis geçirdik. Meclise saygım her şeyin üstündedir. 15 yıllık siyasi hayatımda 1 kere yurt dışında olduğum için meclise katılamadım. Onun dışında hiç katılamadığım olmadı. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 07:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83