Yücel: Yanan bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getireceğiz

Yücel: Yanan bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getireceğiz

Alanya’da yangının son durumu ve yerleşim alanlarının zarar gördüğü Bayır ve Güzelbağ’da yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bütün yaralar sarılıncaya kadar vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.


Yangınların yerleşim alanlarına sıçramasının engellenmesine yönelik yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yücel, “Komşu ilçelerde başlayan ve sonrasında bölgemize sıçrayarak Yeniköy, Fakırcalı, Bayır, Bayırkozağacı ve Güzelbağ Mahallelerinde etkili olan yangın, Bayır Mahallemizde 100’e yakın evi etkiledi. Bayırkozağacı Mahallemizde tarım ve orman alanları yangından etkilenirken Güzelbağ’da ise yaklaşık 10 evimizde hasar oluştu” dedi.

Başkan Yücel, yanan bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la incelemelerde bulundu.

MAHALLERLERİN BOŞALTILMASI DAHA BÜYÜK FELAKETİ ÖNLEDİ

Felaketin öngörülmesi nedeniyle Bayır, Bayırkozağacı ve Güzelbağ’da yapılan tahliye çalışmalarının olası insan ve besi hayvanların kaybını önlediğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Gelen felaketi öngörerek 3 mahallemizde yaptığımız kontrollü tahliye nedeniyle vatandaşlarımız ve hayvanları sağlıklı şekilde mahallelerden çıkarıldı” diye konuştu.

“KARAMANLAR VE ALARA BÖLGESİNDE RİSK DEVAM EDİYOR”

banner111

Alanya’da devam eden yangınlara ilişkin son durumu da paylaşan Belediye Başkanı Yücel, “Yeniköy ve Fakırcalı Mahallelerimizde yangın tamamen kontrol altına alındı. Susuz bölgesinde kontrol altında alınmasına rağmen kısmi sıkıntı devam ediyor. Yangın, rüzgârın etkisiyle Karamanlar ve Alara bölgesinde risk oluşturuyor. Yangının Alara bölgesine sıçramaması için koridor oluşturma çalışmaları yapıyoruz. Komşu ilçelerimiz Manavgat ve Gündoğmuş’tan üzücü haberler almaya devam ediyoruz. İnşallah bu süreci kısa sürede atlatacağız” açıklamasında bulundu.

“HASAR GÖREN BÖLGELERDE GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPTIK”

Yangınların başladığı günden bu yana bütün mesaisini afet bölgesinde geçiren Başkan Yücel, “Bölgemizde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Antalya Milletvekilimiz Sena Nur Çelik ile incelemelerde bulunduk. Bayır ve Güzelbağ Mahallelerimizde hasar gören evleri tek tek gezerek hem vatandaşlarımıza ‘Geçmiş olsun’ dedik, hem de yaraların sarılması için taleplerini dinledik. Zarar tespitleri ve bölgenin temizlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Buralarda eski günlerdeki gibi vatandaşlarımızın huzur, refah seviyesi yüksek bir yerleşim alanı oluşturulacak. Devletimiz gerekli çalışmalara başladı.” dedi.

“BÜTÜN YARALAR SARILINCAYA KADAR VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Alanya Belediyesi’nin yangınların başladığı günden bu yana bütün ekipleri ile sahada olduğuna vurgu yapan Yücel, “Alanya’dan önce başka ilçelerde başlayan yangınların söndürülmesi için elimizden gelen desteği veriyorduk ancak bizde de yangınlar başlayınca Alanya Belediyesi olarak 300’ün üzerinde araç ve bini aşkın personelimizle buradaki söndürme ve soğutma çalışmalarına destek vermeye başladık. Buradaki yangın söndürme işleminin tamamlanması sonrası buradaki vatandaşlarımızın günlük yaşamlarına devam ettirebileceği çalışmalar yapacağız. Elektriğinden suyuna, yolundan sağlığına bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayıncaya kadar burada olacağız. Devletimizin bütün kurumları ve vatandaşlarımız ile birlikte buradaki yaraları sarmak için elimizden gelen gayreti göstererek vatandaşların istediği mutlu insanların yaşadığı refah seviyesi yüksek ve huzurlu bir kentte birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83