Yüzde 40 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından TÜRKVET'e kayıtlı işletmesi olan yetiştiriciler, bir işletme; kapasitesini en az 10 başa tamamlayacak şekilde desteklenecek olup, düve alım bedelinin yüzde 40'u bakanlık tarafından hibe olarak verilecek.

Yüzde 40 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, damızlık gebe düve ile 8-15 aylık boş dişi sığır ve manda alımına yüzde 40 hibe desteği uygulamasının yürürlüğe girdiğini belirterek, başvuruların 16 Aralık 2019 – 14 Ocak 2020 tarihleri arasında Alanya İlçe Müdürlüğüne yapılacağını açıkladı.

Desteklemenin hayvancılık yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen yetiştiriciler için güzel bir fırsat olduğunu belirten İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 2019 yılı tarımsal desteklemelere ilişkin karar kapsamında “Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği içindeki Düve Alım Desteği 20 Kasım 2019 tarihli ve 30954 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda; etçi, kombine ve sütçü ırklar ile mandalarda belirlenen ırklara yüzde 40 hibe desteği verilecek. Her işletme için kapasitesinin en az 10 başa tamamlanacak şekilde destekleme yapılacak. Satın Alınacak damızlık hayvanlar aşağıda belirtilen aynı ırktan sadece boş dişi veya gebe olmalıdır:

- Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue

- Kombine Irklar; Simental Fleckvieh,Brown Swiss, Mondbeliard

- Sütçü ırklar; Holstein, Jersey,Manda.

Başvuru yapmak isteyen yetiştiricilerimiz Alanya ilçe müdürlüğümüze gelerek bilgi alabilirler ve başvurularını yapabilirler. Başvurular 14 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Ayrıca 2019 yılı ikinci dönem buzağı destekleme başvurularıda 31 Aralık 2019’da sona erecek. Hayvancılık işletme sahiplerimiz, buzağı desteklerinde faydalanmak için bu tarihe kadar ilçe müdürlüğümüze gelerek başvurularını yapabilirler.”dedi.

















Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83