Zavlak'tan CK'ya depremzede resti

Zavlak'tan CK'ya depremzede resti

Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, depremzedeleri konaklatan otel veya evlerde kullanılan elektrik ücretini silmeyen veya indirim yapmayan CK'ya resti çekti

banner111

Zavlak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Elbistan’da meydana gelen deprem felaketinde son verilere göre yaklaşık 36.000 vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 binin üzerinde vatandaşımız ise yaralandı.
Depremden sağ kurtulan ya da enkazdan çıkartılan vatandaşlarımızın farklı şehirlere tahliyesi devam ediyor. Deprem felaketinin hemen ardından yaklaşık 50 bin depremzede vatandaşımız Alanya’ya geldi. Alanya’da, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi ortaklığında eski Tosmur Belediyesi binasında kurulan Afet Yönetim Merkezi tarafından belirlenen gönüllü otellere gönderilen depremzedelere bugün Kahramanmaraş’tan gelen 10.000 depremzede vatandaşımız daha eklendi.
Depremzede vatandaşlarımızın misafir edildikleri otellerin veya konutların elektrik giderlerinin kim ya da hangi kurum tarafından karşılanacağı ise yeni bir tartışma konusu.
Şimdilik otelcilerin veya konut sahiplerinin kendi bütçelerinden karşıladığı elektrik faturası konusunda bölgeye elektrik veren CK firmasının herhangi bir indirim yapıp yapmayacağı ya da borcu silip silmeyeceğini Alanya halkı merak ediyor.
Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın misafir edildikleri otel ya da konutlarda elektrik faturalarının silinmesi ya da indirimi konusunda hiçbir girişimde bulunulmadı. Her ay CK tarafından Alanya Belediye Meclisi’ne talepler  geliyor. Eğer depremzedelerin konakladıkları oteller veya konutların elektrik giderleri için CK sessiz kalmaya devam ederse, ben kendi adıma meclise gelen hiçbir trafo yeri talebi dosyasına destek olmayacağım, aksine kabul edilmemesi için tüm imkanlarımı seferber edeceğim."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83