Alanyalı girişimci kadınlar Litvanya'da

Alanyalı girişimci kadınlar Litvanya'da

ALTSO ile Litvanya Cumhuriyeti Panevezys Ticaret Sanayi ve Zanaatkârlar Odası işbirliğinde yürütülen “Kadınları İş Dünyasında ve Girişimcilikte Destekleme Projesi” kapsamında Litvanya’ya giden ve aralarında ALTSO Başkan Yardımcısı Fatma Taşpınar, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Meliha Aras Erdoğan ve  ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya’nın da yer aldığı ALTSO Heyeti ilk temaslarını gerçekleştirdi.

banner111

Litvanya’da önemli temaslarda bulunan ALTSO heyeti, Litvanya Panevezys Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Başkan, Rytis Mykolas Rackauckas ile görüş alışverişinde bulundular. Panevezys Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir de Alanya sunumu yapan heyet, daha sonra Paneveyzs Ticaret Sanayi ve Zanaatkarlar Odası Genel Müdürü Visvaldas Matkevicius Velitvanya ve İşkadınları Birliği Üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdiler. 

Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomisi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, Alanyalı girişimci kadınlar kendi sektörleri hakkında da bilgi verdiler. Toplantıya katılan Litvanyalı kadınlar da, kendi iş kolları hakkında bilgiler aktararak, üretim sürecinden bahsettiler. 

İNCELEME YAPTILAR
“Kadınları İş Dünyasında ve Girişimcilikte Destekleme Projesi” kapsamında Litvanya’da bulunan Alanyalı girişimci kadınlar, gerçekleştirdikleri önemli ziyaretlerin yanı sıra bölgede önemli işletmeleri de gezerek, bilgi aldılar. 

Litvanya’da Yılın İş Kadını seçilen Audrone Kisieliene'nin sahibi olduğu bir aile işletmesi olan "Radviliskiu Kaimo Kepykla" adındaki Ekmek Fırını’na bir iş gezisi düzenleyen Alanyalı girişimci kadınlar, tüm Litvanya’ya ve Avrupa’ya ekmek ihraç eden aile işletmesinde gerçekleştirilen üretimi yerinde incelediler.

Heyet daha sonra, bir kadın girişimci tarafından kurulmuş olan bir çocuk yuvasını da ziyaret ederek, okul öncesi eğitimde çocuk müzikleri eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar. 

ALTSO HEYETİNDE KİMLER VAR ?
Litvanya’da bulunan ALTSO heyetinde, ALTSO Başkan Yardımcısı Fatma Taşpınar’ın yanı sıra, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Meliha Aras Erdoğan, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya ile kadın girişimciler Ahu Metin Keçer, Derya Haseki, Hülya Çetin ve ALTSO Projeler ve Kalite Yönetim Sistemi Servis Müdürü Zehra Ünal yer alıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83