40 ülkeden 105 yabancı öğrenci 'Ankara'nın Bağları' ile coştu

Farklı kültürleri bir araya getiren ve 'Dünya Bize Katılıyor, Antalya'yı Keşfet' temasıyla hayata geçirilen AIESEC 'Ülkeler Panayırı' 40 ülkeden 105 öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Yöresel kıyafetleriyle ülkelerinin kültürel değerlerini tanıtan öğrencilerin, ‘Ankara’nın Bağları’ şarkısı eşliğinde eğlenmeleri renkli görüntüler oluşturdu.

40 ülkeden 105 yabancı öğrenci 'Ankara'nın Bağları' ile coştu

 Endonezya, Brezilya, Cezayir, Fas, Tunus, Rusya, Mısır, Avusturya, Rusya, Çin, Senegal, Güney Kore, gibi dünyanın 40 farklı ülkesinden turizmin başkenti Antalya’ya gelen gençler, pozitif enerjileriyle dünyaya barış mesajları gönderdi.

banner111
Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC) Antalya tarafından düzenlenen “Ülkeler Panayırı”, sergi ve dans gösterileriyle Konyaaltı Kent Meydanı’nda açıldı. Dünyanın dört bir yanından Antalya’ya gelen yabancı öğrenciler panayırda ülkelerinin kültürlerini tanıttılar. 40 ülkeden gelen 105 farklı öğrenci, ülkelerine ait giysi, yemek, bayrak ve el emeği eserlerini sergilediler. Büyük ilgi odağı olan yabancı öğrencilerin ülkelerine ait yaptıkları dans gösterileri, ilgiyle izlendi. Türk öğrencilerin de renk kattığı panayırda ülke öğrencileri birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Farklı kültürleri bir araya getiren etkinlikte vatandaşlar ve yabancı öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Oyun havası oynadılar" 

Özellikle yabancı öğrencilerin, Türk öğrencilerle birlikte, ‘Ankara’nın Bağları’ isimli şarkı eşliğinde oynamaları büyük beğeni topladı.
Etkinlik hakkında bilgi veren AIESEC Antalya Temsilcisi, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gizem Çam, AIESEC’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yurt dışından davet ettikleri öğrencileri Antalya’daki Türk öğrencilerle bir araya getirdiklerini kaydetti.

"40 ülkeden 105 öğrenci"
 
Dünyanın genç liderler yetiştiren en büyük öğrenci organizasyonunun AIESEC olduğunu ifade eden Çam, “Etkinliğimizin ismi ‘Ülkeler Panayırı.’ Amacımız tüm ülkelerin birbirlerinin kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Panayırımızda 40 farklı ülkeden 105 öğrencimiz var. Endonezya, Brezilya, Cezayir, Fas, Tunus, Rusya, Mısır, Avusturya, Rusya, Çin gibi birçok ülkeden stajyer öğrencilerimiz burada, yöresel kıyafetleriyle hem hem danslarını hem de yiyecek içecek kültürlerini tanıtıyorlar” dedi.

"Turizm elçileri"

AIESEC’in Antalya’da çeşitli projeleri olduğunu kaydeden Çam, "Şehrimizin turizm potansiyelini daha da geniş kitlelere ulaştırmak için projelerimiz var. Buradaki arkadaşlarımızda Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini sosyal paylaşım siteleri üzerinden dünya ile paylaşacaklar. Bir nevi ülkemizin tanıtım elçisi olacaklar" ifadelerine yer verdi.
Etkinliğe katılan Meryem Altaş, yabancı öğrencilerle güzel bir arkadaşlık ortamı kurulduğunu belirterek, kültürler arası diyaloğun geliştiğini kaydetti.

AISEC hakkında

AIESEC, II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Avrupalı öğrenciler tarafından 1948 yılında kurulan gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platformdur. Üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan bu kurum, dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur. AIESEC Türkiye ise AIESEC Dünyası’nda en iyi ve en köklü ülkelerden biri olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83