Alanya Kalesi listeye giremedi

Alanya Kalesi'nin juri tarafından seçilen en iyi 100 mimari eser listesine girememesi ALTAV Yönetim Kurulu Şükrü Cimrin ve birçok vatandaş tarafından şaşırtıcı karşılandı.

Alanya Kalesi listeye giremedi
Hürriyet gazetesi en iyi 100 mimari eser listesi yayınladı. 100 kişilik seçkin jüri üyleri Alanya Kalesi'ne listede yer vermedi. 'Göbeklitepe'den Günümüze' parantezinde Antik Çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini kapsayacak şekilde seçimler yapıldı. Büyük jüri'yi oluşturan 100 kişiden sadece İlber Ortaylı'nın 20 eserlik listesinde Alanya Kalesi Selçuklu mimarisini temsil etmesi sebebiyle 17. eser olarak önerildi ama asıl 100 eserlik listeye giremedi. Alanya'dan Sultaneli Sitesi de başka bir jüri üyesi tarafindan önerildi.

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin listeyle ilgili bir açıklama yaptı. Cimrin, "İstanbul Manifaturacılar Çarşısı ve İstanbul Hilton Oteli'nin bile listeye girmiş olmasi ilgi çekici, ki bu çağdaş yapıların listede olmasına etki eden ince detayları, özellikleri ve çözümlemeleri var. Yine de iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım ve Alanya Kalesi'nin sadece bir juri üyesi tarafından önerilmesinin eksikliğini kendimizde arayalim.

Bu minvalde Alanya Kalesi'nin Dünya Kültür Mirasi listesine girmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Bu hedefe umarım biran önce ulaşırız. Her ne kadar alıngan bir Alanyalı gibi eleştirsek de hazırlanan 100 eserlik liste izlenmeye ve tek tek görülmeye değer. Her birinin ayri bir hikayesi var." dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 10:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83