Alanya'nın fethinin 800. yılına özel 'Alanya oratoryosu'

ABKO, bugün Ferhat Muratal'ın şefliğinde Alanya'nın fethinin 800. yılı anısına 'Alanya Oratoryosu'nu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Alanya'nın fethinin 800. yılına özel 'Alanya oratoryosu'

Alanya'nın fethinin 800. yılına özel 'Alanya oratoryosu' Alanya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Şef Ferhat Muratal'ın yazdığı, librettosunu Mustafa Erman Doğan'ın yaptığı Alanya Oratoryosu, bugün ve salı günü saat 20.00'da başlayacak. Muratal, Alanya Oratoryosu'na ilişkin bilgi vererek, "Alanya'nın fethinin 800. yılı  nedeniyle bir oratoryo yazmayı düşündüm. 2020 yılında Alanya'dan bir çok sesli koro ile sanfonik orkestran kurmuştum (ABKO),bu ekiple seslendirebilirim diye yola çıktım. Alanya'da yaşayan bazı değerli insanlardan bilgi, belge, notaları ve kendime ait özgün ezgiler ile, türkü ve marşlarla 1 saatlik bir eser yaptım. Eserin librettosunu da sevgili Mustafa Erman Doğan yaptı. 

KONSERE DAVET ETTİ

banner111

ABKO ile yaklaşık 5 aydır yoğun biçimde çalıştık ve hazırlandık. Çalışmalarımızda bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Alanya Belediye Tiyatro Müdürlüğüne minnettarım. Konserimiz 29 Kasım Pazartesi ve 30 Kasım Salı akşamı Alanya Kültür Merkezi'nde saat 20.00'da olacak. Bütün Alanyalıları konserimize bekleriz" dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83