Alanya'ya 3 birincilik getirdi

Alanya'ya 3 birincilik getirdi

Alanya’da turistlere bisiklet kiraya veren Sadi Akçakaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Üstün Ruh” isimli belgesel, katıldığı 3 farklı uluslararası film festivalinde de “En İyi Belgesel” ödülü aldı.

banner111

Alanya’da yaşayan ve Alanya Karayolları Müdürlüğü sahilindeki Başkanlar Parkı’nda turistlere bisiklet kiraya veren Mustafa Sadi Akçakaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Üstün Ruh” adlı belgesel, bir centilmenlik hikayesini konu alıyor. Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivali tarafından en iyi belgesel ödülüne layık görülmesinden sonra, “Uluslararası IFA İstanbul Film Awards” tarafından da en iyi belgesel olarak 2. kez Birincilik Ödülü’ne layık görülmüştü.


Senarist ve yönetmenliğini Sadi Akcakaya’nın yaptığı belgesel “Anatolian Uluslararası Film Festivali” tarafından da en iyi belgesel seçilerek 3. defa Birincilik Ödülüne layık görüldü.


“Dünyada Fair Play Büyük Ödülünü Alan İlk Türk” ünvanı ile anılan İsmet Karababa’nın “Fair Play” ile ilgili anlarının konu alındığı belgesel 3 kez birincilik ödülüne layık görülerek Akçakaya’yı onurlandırdı.


Alanya’da yaşayan ve Karayolları Parkı olarak da bilinen Başkanlar Parkı’nda turistlere bisiklet kiralayan yönetmen ve senarist Sadi Akçakaya’nın bu belgeseli ilk değil. TRT Belgesel için de bir çok projeye imza atan senarist ve yönetmen Sadi Akçakaya’nın Alanya ilgili kısa filmleri ve tanıtım filmları da bulunuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83