ALKOD'a tepki: 'Alanya kültürü bu mu?'

ALKOD'a tepki: 'Alanya kültürü bu mu?'

Türk Cumhuriyetleri'nden gelen insanlar, 21. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde kendi kültürlerini tanıtırken, ALKOD'un ise standında Ankara oyun havaları çalması Alanya'ya ilişkin bir tanıtımda bulunmaması tepkiye neden oldu.


Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 21’ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Macaristan ve Azerbaycan’dan gelen konuklar, kendi ülkelerinin yöresel yiyecek ve kıyafetlerini tanıttı.


ALANYA KÜLTÜRÜNDEN ESER YOKTU

banner111


Şehrimizin kültürünü tanıtmak için 1990 yılında kurulan, Ömer Göker’in başkanlığındaki Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) festivalde stant açtı. Alanya’nın kültürüne ilişkin tanıtımın olmadığı ALKOD standında
Alanya’ya ilişkin Hasbahçe Zeybeği çalmak yerine Ankara oyun havaları çalması ise tepkiye neden oldu.


“BU NASIL BİR ANLAYIŞ?”


Alanyalılar, “ALKOD, Alanya kültürünü tanıtmak için kurulan bir dernek ama Alanya’dan uzaklaşan, bireyselleşen bir derneğe dönüştü. ALKOD, festivalde Alanya kültürünü tanıtmadı. Alanya’nın yiyeceği ve giyimine ilişkin bir ürün göremedik. Alanya Hasbahçe Zeybeği bile çalmadı. Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir zihniyet” dediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83