‘Sevil Berberi’ hafta sonu DOB’da

Antalya Devlet Opera ve Balesi, büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalya komik operasının şaheserlerinden biri olan Rossini’nin ‘Sevil Berberi’ operasını 25 Aralık Cumartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

‘Sevil Berberi’ hafta sonu DOB’da

Haldun Özörten’in sahneye koyduğu Sevil Berberi, Gioacchino Rossini’nin yaşamı boyu yazdığı 39 opera içinde dünya opera sahnelerinin en çok tercih ettiği eserlerin başında geliyor. Dünya komik opera sanatının en iyi örneği sayılan eserde Antalya DOB orkestrasını şef Zdravko Georgiev Lazarov yönetirken, Antalya DOB korosunu şef Mahir Seyrek çalıştırıyor. Eğlenceli operada dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, koreografi Melda Özkan’a ve ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait. 17. yüzyılda İspanya’nın Sevil kentinde geçen Sevil Berberi’nde Kont Almaviva’nın Madrid’de gördüğü ve aşık olduğu güzel Rosina için Sevil’e gelmesi, eski berberi Figaro’nun yardımları ile Rosina’nın vasisi Don Bartolo’nun, kızın servetine konmak için onunla evlenmeyi planlaması ve gelişen olaylar konu alınıyor.
İki perdelik eserde ‘Figaro’ rolünü Mehmet Ali Tutar, ‘Rosina’ rolünü Seçil Eyilikeder, ‘Kont Almaviva’ rolünü Devrim Demirel, ‘Dr. Bartolo’ rolünü Engin Suna, ‘Don Basilio’ rolünü Umut Tarık Akça, ‘Berta’ rolünü Oya Vural, ‘Fiorello’ ve ‘Subay’ rollerini Toygarhan Atuner, ‘Uşak’ rolünü Vural Vursavaş, ‘Noter’ rolünü Egemen Barın canlandırırken, Mustafa Özşamlı da anlatıcı olarak yer alacak.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83