Tiyatroda Alanya farkı: Tam 8 ödül birden aldık

Alanya Belediyesi, XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri törenine ev sahipliği yaparken Alanya Belediye Tiyatrosu Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri tarafından, Özel Ödül, Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde 8 ödüle birden layık görüldü.

Tiyatroda Alanya farkı: Tam 8 ödül birden aldık
Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 tiyatro sezonunda Antalya, Burdur, Konya ve Diyarbakır’da sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği oyunlar, oyuncular ve tiyatroların ödüllerini belirledi. Bu kapsamda Alanya Belediye Tiyatrosu da 8 ödül birden kazandı. Yapılan değerlendirmelerin ardından XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’ne layık görülen kişi ve kurumlar, ödüllerini Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldılar.

YÜCEL: “ANADOLU TİYATROSU YALNIZ DEĞİL”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederken Direklerarası Seyircileri’ne tiyatroya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Başkan Yücel; “Sanat dünyası ve tiyatro sanatçıları için değeri çok büyük olan Direklerarası Seyirci Ödülleri törenine ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Tiyatro sanatçılarının ve bütün tiyatro salonlarının Anadolu’da yalnız olmadıklarını bizlere hissettiren bu organizasyon için başta Ömer Şahinbaş olmak üzere tüm Direklerarası çalışanlarına, halk jürisine, emek verip destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“TÜM ÖDÜLLERİ BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN ALANYA HALKINA ADIYORUM”

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun kazandığı ödülleri Alanya halkına armağan eden Başkan Yücel; “Alanya Belediye Tiyatromuz 3 yıldır çeşitli dallarda Direklerarası Seyirci Ödülleri’ne layık görülüyor. Bu yıl ise tam 8 ödülümüz var. Tüm bu ödülleri almamızda pay sahibi olan tiyatro müdürümüzü, sanatçılarımızı ve tüm tiyatro müdürlüğü personelimi cani yürekten kutluyorum. Hiçbir oyunumuzda bizleri yalnız bırakmayan Alanyalı hemşerilerimize sizlerin huzurunda tekrar tekrar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alanya Belediye Tiyatromuzun aldığı bütün ödülleri bize aşkla, şevkle hizmet etme gücü veren Alanya ve Alanya halkına ithaf ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’E ÖZEL ÖDÜL

Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü,  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e verildi Başkan Yücel ödülünü, Direklerarası Seyircileri’nin kurucusu Ömer Şahinbaş’tan aldı. Şahinbaş yaptığı açıklamada “Alanya  Belediye Tiyatrosu’nun yanısıra tiyatro ile ilgili çalışmalara desteği ve bölgeye kültürel hareketlilik katan hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Jüri Özel Ödülüne değer görüldü. Tiyatroya vermiş olduğu katkılarından dolayı kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.


EN ÇOK ÖDÜL ALANYA BELEDİYE TİYATROSU’NA

2016-2017 Tiyatro Sezonunda, Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyelerinin belirlediği ödüllerinde çeşitli kategorilerde aldığı 8 ödülle geceye damgasını vuran Alanya Belediye Tiyatrosu’nun ödülleri ve diğer kazananlar şöyle:

EMEK ÖDÜLÜ

Yıllarca Alanya'da özel ve amatör tiyatrolarda emek veren, Sokak Tiyatrosunu hayata geçiren, Belediye Tiyatrosu’nun kuruluşunda emeği olan ve son gününe kadar onlarca eserde başarıyla rol alan ve 28 Kasım 2016'da hayatını kaybeden Tiyatro İnsanı Akın Paşaoğlu, Direklerarası Seyircileri’nin takdirlerini ifade eden "Tiyatro için Emek Ödülü” ne layık görüldü. 


FARKINDALIK YARATAN PROJELER

Tiyatroda ortaya koydukları ile toplumda farkındalık yaratan projeler dalında belirlenen ödül ise Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz’e verildi. Yazdığı ve yönettiği oyunlarla kırsal mahallelerde 20.000'e yakın çocuğa ulaşan Nilbanu Engindeniz, örnek gönüllülük anlayışıyla Direklerarası Seyircileri’nin takdirini kazandı. 


DİREKLERARASI SEYİRCİLERİ JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Alanya Belediye Tiyatrosu’nda ve Yakındoğu Üniversitesi’nde verdiği tiyatro eğitimleriyle yetiştirdiği geleceğin tiyatro insanlarının seyirciye daha iyi çalışmaların sunulmasını sağlayacak çabaları için Murat Atak, Direklerarası Seyircileri’nin Juri Özel Ödülü’ne layık görüldü.


ALANYA TİYATRO ÖDÜLLERİ

Ensemble: Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere, Alanya Belediye Tiyatrosu

PERFORMANS ÖDÜLLERİ

Erkek Oyuncu, Mustafa Erman Doğan, Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere

Erkek Oyuncu, Nejat Koper, Derya Gülü, Alanya Belediye Tiyatrosu

TASARIM ÖDÜLLERİ

Sahne Tasarımı: Duygu Gökalp, Derya Gülü,

Işık Tasarımı: Mehmet Yaşayan, Derya Gülü

DİYARBAKIR TİYATRO ÖDÜLLERİ

Prodüksiyon: Ruhlar Gelirse, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Çocuk Yapım: Bir Yaz Masalı, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Çocuk Performans (Deneyimli Oyuncu): Handan Ekici, Bir Yaz Masalı, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

KONYA TİYATRO ÖDÜLLERİ

Prodüksiyon: Konik Annalar (Komik Aynalar), Konya Devlet Tiyatrosu

 Performans Ödülü

 Erkek Oyuncu: Ahmet Çökmez, Fermanlı Deli Hazretleri, Konya Devlet Tiyatrosu

 Özel Ödül

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Proje Yönetmeni: Öğretim görevlisi Tolga Özenç Özençel 

BURDUR TİYATRO ÖDÜLÜ

Çocuk Yapım: Gülme, Burdur Sanat Çocuk Tiyatrosu

ANTALYA TİYATRO ÖDÜLÜ

Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü

Bir İlçe Tiyatrosunu oluşmasına, gelişmesine kattığı çabaları ve bir Türkiye Tiyatro Klasiği olan Keşanlı Ali Destanını başarı ile sahnelenmesini sağlayan Kepez Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülüne değer görüldü.

Prodüksiyon: İbişin Rüyası, Antalya Devlet Tiyatrosu

Yönetmen: Sabri Özmener, İbişin Rüyası, Antalya Devlet Tiyatrosu

Performans Ödülleri

Erkek Oyuncu: Kutsal Kaynak, Entrikalı Dolap Komedyası, Döşemealtı Belediye Tiyatrosu

Erkek Oyuncu: Murat Ercanlı, Entrikalı Dolap Komedyası,  Döşemealtı Belediye Tiyatrosu

Erkek Oyuncu: Müfit Kayacan, Entrikalı Dolap Komedyası, Döşemealtı Belediye Tiyatrosu

Kadın Oyuncu: Özlem Şendinç, İbişin Rüyası, Antalya Devlet Tiyatrosu

Umut Veren Genç Erkek Oyuncu (Antalya) : Emre Ozan Yıldız, Bamgüm, Antalya Tiyatro Replik

Özgün Tiyatro Müziği: Gürkan Çakıcı, İbişin Rüyası, Antalya Devlet Tiyatrosu

Çocuk Yapım: Benim Güzel Pabuçlarım, Antalya Devlet Tiyatrosu


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83