Başkan Özçelik'ten tarihe yolculuğa davet

Başkan Özçelik'ten tarihe yolculuğa davet

22. Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Kızılkule’de ‘Minyatürlerin Gözünden Alanya’ ve tarihi sarnıçta ‘Alanya’nın Sanata Yansıması’ adlı sergilerin açılışı yapıldı.
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, birçok renkli etkinliğin yanı sıra açılan sergilerle; tarih, kültür ve sanatı da bir araya getiriyor. Festival kapsamında, Alanya’nın simgesi olan tarihi Kızılkule’de ‘Minyatürlerin Gözünden Alanya’ adlı serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Eşi Canan Özçelik, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Müze Müdürü Seher Türkmen, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Belediye Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile kardeş şehirlerden gelen heyetlerin temsilcileri katıldı.

banner111


MİNYATÜRLERİN GÖZÜNDEN ALANYA SERGİLENDİ
Tarihi Kızılkule’de kurdelesi çözülerek açılan sergi, Alanya’nın kültürel ve tarihi değerlerinin minyatür tasvirleriyle tekrar yorumlanması amacıyla Türkiye’nin yeni nesil, seçkin minyatür sanatçısı Merve Karlı tarafından ortaya konulan ve 9 farklı konuyu temsil eden eserlerden oluştu. Sergide yer alan eserler sayesinde, tarihsel olayların yanı sıra efsaneleri, kültürel değerleriyle, bölgede yetişen tarımsal ürünleri de minyatürlerde izleme imkanı sunuluyor. Sanatçı Merve Karlı’nın minyatürleri, Hayri Yenialp’in hazırladığı metinler ve videolarla da desteklendi. 


BAŞKAN ÖZÇELİK EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 Sergideki ince işçilikler, ziyaretçileri hayran bırakırken, Başkan Özçelik de eserleri vatandaşlarla birlikte inceledi. Başkan Özçelik, minyatürün hikayesini anlatan metinleri ve minyatürlerin video düzenlemelerini yapan Hayri Yenialp’e, minyatür sanatçısı Merve Karlı’ya, sergiye katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, 2 Haziran’a kadar açık kalacak etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.


TARİHİ SARNIÇTA ‘ALANYA’NIN SANATA YANSIMASI’ SERGİSİ DE AÇILDI
Kızılkule’nin ardından bir sergi de Alanya Kalesi’nin en önemli yapılarından olan tarihi sarnıç içerisinde açıldı. Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından tuvale yansıtılan “Alanya’nın Sanata Yansıması” adlı serginin açılışını, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri yaptı. Lise öğrencilerince hazırlanan Alanya temalı kompozisyonlardan oluşan eserler büyük beğeni topladı. Akrilik çalışma, karakalem, suluboya ve karışık teknikte yapılmış resimleri içeren sergi, 31 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak. Alanı gezen Başkan Özçelik, “Serginin hazırlanmasında bize destek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Türkler Güzel Sanatlar Lisesi idaresine, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel eserleri görmeye davet ediyorum" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83