Portakal Büfeler kalkacak mı? Özçelik'ten açıklama var

Portakal Büfeler kalkacak mı? Özçelik'ten açıklama var

Alanya Belediyesi tarafından belirli standartlarda hizmet vermek üzere planlanan ancak süreç içerisinde büfeye, kafeteryaya dönüşen ‘Portakal Büfe’ konusunda Özçelik net konuştu.

Başkan Osman Tarık Özçelik, portakal büfelerin akıbetini açıkladı. Özçelik, bedeli önemli olmamak ile birlikte Alanya’da 29 büfenin ihale ile verildiğini ancak 38 büfe tespit ettiklerini ve bunların 9’unun ihalesiz olduğunu söyledi. Özçelik “29 büfe var olduğunu değerlendirirken, 38 büfe olduğunu tespit etti. Bunların 9’u ihalesiz ve kaldırılacak. Diğerlerinden uygunsuz olanları uygun hale getireceğiz. Beton dökmüş masa koymuş dolap koymuş bunlar yeniden düzenlenecek” dedi.

YASAL DÜZENLEMEYE UYGUN HALE GETİRİLECEK

Özçelik, sahil şeridindeki işletmelerin yasal düzenlemelere uygun hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Özçelik, “Ben hiçbir şeyi ezbere yapmıyorum. Alanya Belediyesinde var olan bütün kiralanmış, bizim kiraya verdiğimiz, ihaleye çıkardığımız, bizim kendi kiraladığımız, mülkümüz olan olmayan bütün bu tür kiraya konu yerlerle ilgili raporlar istedim. Raporların içerisinde Portakal Büfelerde vardı. Arkadaşlarım çalışmalarını yaptılar. 29 tanesi için ihale yapılmış, ihaleyle verilmiş. Ancak tespitlerimiz sonucunda portakal büfelerin sayısı 38 olarak ortaya çıktı. Bunlar nereden geldi? Arkasını ararsak çok şey çıkartırız. O benim işim değil. Benim işim kanunsuz, uygulaması yapılmadan, ihalesiz verilmiş bu büfelerin oradan alınmasıdır. Tamamı değil” diyerek, ihalesiz büfelerin kaldırılacağını söyledi.

‘DİSİPLİN GELECEK’

banner111

Düzene uygun olmayan büfelerle ilgili yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Özçelik, “İhaleyle alınmış diğerleriyle ilgili mesela bir tane büfemiz arkasına betonu atmış, tabure koymuş, sandalyeleri koymuş, arkada büfe hizmeti veriyor. Yanına dondurma dolabı koymuş, mısır dolabı koymuş, meşrubat dolabı koymuş, su dolabı koymuş. Toplam 6 metrekare izinli yeri yapmış 36 metrekare. Buna da bir şekilde izin verilmiş. Onları da sorgulamıyoruz. Çünkü ben şu anda sızlanma makamında değilim. O arkadaşlarımızın tamamına şu anda yapılacak olan işlemi söylüyorum. O arkadaşlarımıza ceza uygulaması yapmayacağız. Biz oralara gideceğiz, tespitlerimizi yapacağız. Sanıyorum ya yarın ya da öbür gün betonların üzerine atılmış o tabureleri, masaları ve sahilleri kaldırıp oraya bir şekil şemal getirip kısacası onun da disiplinini eski haline getireceğiz. Kaldırılma mevzusu tüm büfeler için geçerli değil. Yasal olmayan kaç tane ise o büfelerin yerinden kaldırılması” ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83