Alanya'ya gelen ilk yolculara çiçekli karşılama

Alanya'ya gelen ilk yolculara çiçekli karşılama

Corendon Havayolları, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP), Hollanda’nın ardından Brüksel’den de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Yolcular havalimanında törenle karşılandı.

Corendon, Belçika’nın Başkenti Brüksel’den TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Corendon’un GZP-Brüksel hattını birbirine bağlayan ilk base uçuşu, geleneksel su takı töreniyle Törene, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Alanya Belediye Meclisi Üyesi Nazmi Zavlak, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ALTİD ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin, Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun yanı sıra turizm sektörü temsilcileri de katıldı. Boeing 737-800 tip uçakla gerçekleştirilen XC7655 sefer sayılı uçuşla Alanya’ya gelen 189 yolcu terminalde çiçeklerle karşılandı.

“GZP’YE YAPILAN EN BÜYÜK UÇUŞ OPERASYONU”

GZP tarihindeki en büyük uçuş operasyonunun gerçekleştiğini söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Bu bizim uzun zamandır beklediğimiz bir süreçti. Bu anlamda Corendon’un tüm çalışanlarına, yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Alanya’yı base yaptılar ve burada ciddi bir kapasite oluşması sağlanacak. Yurt dışından gelen farklı havayollarımız da mevcut. Onlara da düzenledikleri operasyonlar için teşekkür ediyoruz. Lakin Corendon’un bu operasyonunun şu ana kadarki en büyük operasyon olduğunu söylemek gerekiyor. Ümit ediyorum ki daha çok artarak Alanya’mıza, Gazipaşa’ya güzel katkılar sağlayacak. Kaynak pazarlardan direkt uçuş önemli. Sadece Corendon değil, diğer firmaların da gelmesiyle birlikte GZP hak ettiği yerlere daha çabuk gelecektir” dedi.

“CORENDON, BELÇİKA’DAN GZP’YE 2 UÇUŞ PLANLIYOR”

banner111

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise, “Corendon Havayolları, GZP Havalimanı’nı base olarak kullanacaklarını söyleyerek bize yılın en büyük müjdesini verdiler. Gerçekten Alanya’ya bahar geldi. Burayla ilgili ciddi yatırımları var. Zamanında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın bugünlere gelmesinde Corendon Havayolları’nın çok büyük katkısı var. Öyle görünüyor ki GZP Havalimanı’mızın gelişmesine de aynı katkıyı sunacaklar. Biz ALTAV olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Hollanda’dan uçak indirmeleri konusunda kendileriyle görüşmeler gerçekleştirdik ve talepte bulunduk. Onlar da bu talebimizi karşılıksız bırakmadı. Geçtiğimiz günlerde GZP’ye Hollanda uçağı inmişti. Bugün de Belçika uçağı indi. Belçika’dan haftada 2 sefer planlanıyor. GZP’ye bu yıl 870 bin yolcu planlandı. Artı 200 bin yolcu da yüzde 38’lik bir kapasiteyle Corendon Havayolları düşünüyor. Umut ediyorum Corendon Havayolları’nın gerçekleştirdiği bu başarılı operasyon diğer havayollarına da örnek olur ve hem Alanyamıza hem Gazipaşa’ya daha çok turist gelmesini sağlar” diye konuştu.

‘GZP’NİN YOLCU SAYISI ARTTI”

GZP’nin yolcu sayısını artırdığına değinen TAV Gazipaşa Genel Müdürü Oğuzhan Karatürk, "Havalimanımızda Corendon ve diğer havayolu şirketlerimizle artan bir seyir gerçekleşmesini bekliyoruz. Uçağımız Brüksel’den geldi, burada yatıda kalacak bu uçak ve Gazipaşa ile 17 destinasyon 7 ülke olacak şekilde uçuşlarını sürdürecek. Bu vesileyle Gazipaşa-Avrupa arasında gerçekleşecek uçuşların daha hızlı büyüme potansiyeline erişecek. Bu bizim beklediğimiz bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83