13.Uluslararası Alanya Caz günleri başladı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Alanya Caz Günleri, solist Ece Göksu ve armonika virtüözü Gregoire Maret'in konseriyle başladı. Caz Günleri’nin açılışına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve protokol üyelerinin yanısıra çok sayıda yerli ve yabancı caz sever katıldı.

13.Uluslararası Alanya Caz günleri başladı

 YÜCEL: “SAYILI FESTİVALLER ARASINDAKİ ETKİNLİĞE EV SAHİBİ OLMAK GURUR VERİCİ”

banner111
13. Uluslararası Alanya Caz Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel;“Turizmin göz bebeği Alanya’da hizmet alanları büyürken, sanatsal etkinliklerle de geniş kitlelere ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Artık Türkiye’de sayılı festivaller arasında yer alan bir etkinliğin ev sahibi olmaktan da gurur duyuyoruz. Sizlerin huzur ve mutluluğunu merkeze aldığımız hizmet anlayışımızda kültür ve sanatın önemli bir yeri var. Müziğin evrensel dili mutlu bireyler olmamıza zemin hazırlıyor, o yüzden bugün burada 13. kez düzenlenen ve dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapacak olan bir müzik şöleninin açılışını yapmanın onur ve mutluluğunu taşıyorum.
“ZOR GÜNLERDEN GEÇERKEN MİLLETÇE KENETLENMELİYİZ”

Müziğin evrenselliği ve birleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Yücel; “Hepinizin bildiği üzere, ülkemiz zor günlerden geçiyor. Böylesi zorlu günlerde, milletçe kenetlenmeli, bir arada olmalı, birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmak için motivasyonumuzu sağlamalıyız. Bu akşam açılışını yaptığımız bu etkinliğin de bunun üzerinde olumlu etkiler sağlayacağını düşünüyorum. Umarım önümüzdeki 4 günde sizler için organize edilen konserleri zevkle izler, Alanya’daki zengin tarih varlıklarının izlerini taşıyan bu eşsiz mekânda müziğin evrensel dilini tecrübe etme fırsatı bulursunuz.” dedi.

ECE GÖKSU VE ARMONİKA VİRTÜÖZÜ GREGOİRE MARET MEST ETTİ

Kızılkule Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde vokalist Ece Göksu'ya armonikada Grammy ödüllü Gregoire Maret, piyanoda Can Çankaya, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Cem Aksel eşlik etti.Yerli sanatseverlerin dışında yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği festivalin açılışını Ece Göksu yaparken daha sonra kendisine armonika virtüözü Gregoire Maret eşlik etti. İkili seslendirdiği parçalarla dinleyici kitlesini adeta mest etti. Tarihi Kızılkule önünde gerçekleşen muhteşem gecenin sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilk günün açılışını yapan sanatçılara teşekkür plaketi verdi.  
2 Ekim'e kadar devam edecek etkinlikte bugün Meltem Taşkıran ve Eser Taşkıran sahne alacak.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83